Apenvlees uit Afrika is mogelijke nieuwe ebola-haard

De “multiculti-verrijking” begint steeds gevaarlijker (zo niet dodelijker) te worden! De expansie van de niet-westerse allochtonen , heeft geleid tot een explosieve stijging van de criminaliteit, terrorisme (ISIS), het ontstaan van Shariawijken, en dreiging van aanslagen in Nederland. En nu weer het gevaar van een dodelijke virus! Hoeveel van deze levensgevaarlijke risico’s uit primatenlanden wil Nederland (in opdracht van de EU) hier nog binnenhalen?

apenvlees

Er worden allerlei maatregelen genomen om een uitbraak van ebola in de westerse wereld te voorkomen. Eén bron van deze vreselijke ziekte wordt echter over het hoofd gezien; apenvlees uit landen als Nigeria en Congo.

Voor veel Afrikanen is het eten van apenvlees een echte delicatesse. Het vlees van de dieren wordt versneden, verpakt in eenvoudige plastic zakjes en in de handbagage of scheepscontainers meegesmokkeld. Verstopt tussen andere waren bereikt het vlees Europa.

Vooral in Engeland, België en Frankrijk, maar ook in Nederland wordt apenvlees onder de toonbank aan mensen uit de Afrikaanse gemeenschap verkocht. Het is niet uitgesloten dat het gevreesde ebola-virus op deze manier in de westerse wereld terecht komt. Deze waarschuwing komt van de vooraanstaande viroloog Ab Osterhaus. In EenVandaag gaan De Stichting Aap, criminoloog Daan van Uhm en Euro-parlementariër Gerben-Jan Gerbrandy nader in op de smokkel van apenvlees. Moeten er strengere controles op de invoer komen?

http://www.eenvandaag.nl/buitenland/55216/apenvlees_uit_afrika_is_mogelijke_nieuwe_ebola_haard