FIJN DIE MULTICULTURELE VERRIJKING: PIETEN DURVEN STRAAT NIET MEER OP!

piet3

Rotterdam. 

De spanningen rond de pietendiscussie zijn zo hoog opgelopen dat Zwarte Pieten uit angst voor agressie de straat niet meer op durven. Ook verhuurbedrijven die Sint- en pietenkostuums verkopen, zeggen last te hebben van bedreigingen.

Volgens RTV Rijnmond durven Zwarte Pieten in sommige wijken in Rotterdam en Den Haag de straat niet meer op. “In Crooswijk zijn onze Sint en Pieten uitgescholden, bedreigd en er zijn ook brandende kranten gegooid onder de auto, waarin ze op huisbezoek gingen. De dames die de wagens reden gingen toen maar rondjes rijden. Dankzij een paar potige jongens konden Sint en Piet later weer veilig naar de auto terug”, vertelt Rob Garnier van Kostuum Verhuur Schiebroek.

Bespuugd
Ook ‘Ben’ van sinterklaasbezoekjes.nl zegt klussen af te zeggen vanwege het gebrek aan beveiliging. “Onze medewerkers worden regelmatig bedreigd en bespuugd. Soms worden Sint en Piet met de auto klemgezet, zodat we niet op tijd op de afspraak zijn”, vertelt de man tegenover Omroep West.

In Leiden werd eerder ‘medium Bep’ – een begrip in de stad – bedreigd via Facebook omdat ze zich uitsprak als voorstander van Zwarte Piet. “Ik kreeg een aantal hele vreemde reacties’, vertelt Bep op Omroep West. “Dat ik overhoop gestoken word als ik een stap buiten de deur zet.”

http://www.telegraaf.nl/binnenland/23272204/__Pieten_durven_straat_niet_meer_op__.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=referral&utm_campaign=facebook