EU FAALT TOTAAL BIJ EBOLA

ebola-outbreak

Hoewel het omgekeerde nog steeds wordt beweerd, zou Ebola wel eens een ernstige bedreiging voor Europa kunnen worden. Er is bijvoorbeeld wetenschappelijk onderzoek waaruit blijkt dat Ebola sterk vergelijkbaar was met ‘de zwarte dood’, de pestepidemie die een kwart van de Europese bevolking wegvaagde in de Middeleeuwen. U weet wel, die tijd waarin men nog niet zo makkelijk op een vliegtuig stapte om ziekten de verspreiden. Nu goed, daarvan wordt dan weer gezegd dat dit ‘controversieel onderzoek’ zou zijn. Ik kan daar niet over oordelen.

Hoe dan ook, de ernst van Ebola is iedereen wel duidelijk. Wat de vraag oproept: Is de EU voorbereid op Ebola? Nou, nee dus. Zelfs de NOS stelt het vast. De EU faalt totaal bij de Ebola aanpak.

De budgetten en de salarissen in Brussel kunnen het probleem niet zijn. De feiten zijn ook niet nieuw. De EU had allang draaiboeken klaar kunnen hebben om uit te voeren zodra de Ebola Europa binnenkomt. Wat werkt? Wat werkt niet? Wat kan snel ingevoerd worden? Maar het bureaucratische waterhoofd in Brussel zwijgt in alle talen nu het erop aankomt om de Europese burgers te beschermen.

Ja, er wordt gepraat. Er wordt vergaderd. Er wordt in vliegtuigen gestapt. Er wordt over rode lopers gelopen. Er wordt pers te woord gestaan. Maar er gebeurt dus helemaal niets. Geen fuck. Nada. Niets.

Jawel, de EU creëert een nieuwe baan. Een Ebola coördinator.

De EU brengt woorden voort.

De EU zegt met plannen te gaan komen.

Het CDA wil nu meer EU.

Dat is eigenlijk het antwoord van zo’n beetje iedere politicus. Ebola? Meer EU.

Cameron wil een miljard extra voor de EU om Ebola te bestrijden.

Onze kersverse minister Koenders wil meer EU.

De deskundigen willen meer EU

Nee, nee, nee!

Meer EU betekent nog meer onvermogen. De EU heeft weer eens totaal gefaald. Meer EU betekent alleen maar meer EU falen. Het kan heel simpel. Elk land kan zijn vliegvelden sluiten voor de Ebola vluchten. Kan grenscontrole invoeren. Kan zich isoleren.

Zorg dat Ebola zich niet verder verspreid. Zorg voor indamming. Maak een eind aan de verdwazing van de open grenzen. En maak al helemaal een einde aan deze totaal falende EU.

http://joostniemoller.nl/2014/10/eu-faalt-totaal-bij-ebola/

Bekijk hier de video van CNN:
http://www.gemistvoornmt.nl/a.aspx/1407368694/12