Ontevreden vluchtelingen gooien eten op straat en komen naar Nederland!

SPAGETTI

ACH JA, IN HET DOMME NEDERLAND KRIJGEN ZE HONDERDEN EURO’S OM ZELF HUN ETEN TE KOPEN ! EHHH… ETEN?  I-PHONES BEDOELEN JULLIE TOCH!

Boze vluchtelingen in Italië lusten het eten niet dat ze aangeboden krijgen. Ook blokkeren ze uit woede de straten en steken ze de banden lek van vrijwilligers. En nu willen ze naar Nederland.
Ongeveer veertig asielzoekers in Belluno, Italië, zijn ontevreden over hun verblijfplaats. Het eten bevalt ze niet en ze vervelen zich. “Ik wil hier niet de hele dag rondhangen”, laat een van hen weten. “Zo gauw mijn papieren in orde zijn vertrek ik. Bijvoorbeeld naar Nederland.”

Dit eten we niet
De asielzoekers klagen onder andere over het eten, meldt The Local. Ze weigeren nog langer de aangeboden pasta met tomatensaus, brood en eieren te eten en uit woede blokkeerden ze een straat met een houten bank. Ook smeten ze het eten samen met hun kleren op straat. Daarbij dreigden ze weg te lopen uit het asielzoekerscentrum. “Dit spul moeten we niet.” De woede van de asielzoekers kan rekenen op veel onbegrip van de Italiaanse kant. “Er zijn duizenden arme Italianen die niet eens één maaltijd per dag kunnen eten. Laat staan drie”, zegt een woordvoerder van de non-profitstichting Libero Sindicato di Polizia.

Steken banden lek
De vluchtelingen hebben de afgelopen vier maanden nog meer rottigheid uitgehaald. Zo staken ze de banden lek van de vrijwilligers die in het asielzoekerscentrum werkten. De reden: ze vervelen zich. En ze zijn boos. “We zijn dit hier niet gewend. We willen ons eigen eten”, schreeuwden de ontevreden buitenlanders. “Dit is niet het voedsel dat we in ons eigen land eten!” De woordvoerder van de stichting begrijpt de onvrede niet. “Als je ergens te gast bent, eet je toch het lokale eten? In Engeland verwacht ik ook geen spaghetti te krijgen.”

Naar Nederland
De asielzoekers zijn ook boos omdat de papieren rompslomp ze belet om iets zinnigs uit te voeren. Sam, een net iets meer vermogende vluchteling uit Gambia, betaalde 4000 dollar aan een illegale smokkelaar om in Italië te komen. Naar eigen zeggen zit hij de hele dag in de bus om rondjes te rijden door de stad. “Ik werk hier niet, omdat Italianen zelf ook banen zoeken. Als mijn documenten gereed zijn, wil ik ergens anders heen, bijvoorbeeld Duitsland of Nederland.” Het is te hopen voor Sam dat hij wel houdt van het eten dat wij hem hier aanbieden, zoals hagelslag, kaas en haring.

http://www.nieuws.nl/algemeen/20140829/Ontevreden-vluchtelingen-gooien-eten-op-straat-en-komen-naar-Nederland