ONRUST NA ZELFMOORD 81 JARIGE IN ZORGCENTRUM (EN BEDANKT RUTTE)!

zorgcentrum

DEN HELDER. Er heerst grote onrust in het Helderse woon- en zorgcentrum De Golfstroom na de zelfmoord van een bewoonster. Een gedwongen verhuizing lijkt de reden te zijn voor de zelfdoding. Dat meldt het Noordhollands Dagblad maandag.
De 81-jarige Jannie Westveer-van Poelje moest samen met negen andere bewoners begin 2015 haar appartement verlaten. Jannie voerde vorige week donderdag haar wanhoopsdaad uit. De zelfmoord was aangekondigd. Vier bewoners gaven eerder aan liever een eind aan hun leven te maken dan te verhuizen.
Tien bewoners vernamen deze zomer dat zij begin 2015 hun appartement moesten verlaten voor de plannen van een huisartsencentrum op de begane grond. De medezeggenschapscommissie is inmiddels opgestapt.

Kees Westveer uit den Helder is geschokt door de zelfmoord van zijn moeder: “De opgedrongen verhuizing heeft moeder gebracht tot de dood, daarvan zijn wij overtuigd.” Westveer stelt de directie van Vrijwaard aansprakelijk voor de dood van zijn moeder. Hij weet nog niet of hij hier werk van gaat maken.

Directeur Veenstra noemt de zelfmoord triest: “Mevrouw Westveer heeft rond de informatiebijeenkomst verontruste signalen afgegeven. Wij hebben daarom verwezen naar de juiste zorgverlening.”

http://www.rtvnh.nl/nieuws/151651/Onrust+na+zelfmoord+van+81-jarige+in+zorgcentrum#