LEGER INZETTEN OP STATIONS.

station

DEN HAAG
Nederland moet het leger inzetten om stations te beveiligen tegen terreur. Daarvoor pleit de PVV. Partijleider Wilders vindt het opvallend dat bij de strijd tegen ISIS alle aandacht uitgaat naar veiligheid in het buitenland, maar dat de binnenlandse beveiliging wordt verwaarloosd.

wilders

Hij reageert daarmee op het dringende advies van Defensie aan militairen om geen uniform te dragen in het openbaar vervoer. Aanleiding daarvoor is de videoboodschap van een Nederlandse jihadstrijder, die opriep tot ’een stevige daad’ tegen de Nederlandse overheid.

„Ik wil dat onze burgers zich weer veilig voelen op straat en ook in de stations, die volgens Defensie kennelijk te onveilig zijn om er een militair uniform te dragen”, zegt Wilders. „Ik wil dat de politie of het leger zichtbaar controle heeft over de veiligheid. Het moet een teken zijn dat de veiligheid van onze eigen burgers ons wat waard is.”
Ook de partij VNL van de Kamerleden Bontes en Van Klaveren wil dat openbare plekken als treinstations en winkelcentra, net als Schiphol, worden beveiligd met marechaussees.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/23127500/___Zet_leger_in_op_stations___.html