Met aanval IS bombardeert Obama zich definitief tot oorlogspresident!

OBAMA

Obama gaf dinsdag bij het Witte Huis een korte toelichting
op de Amerikaanse aanval tegen IS 

Na de oorlogsjaren onder president George W. Bush beloofde president Barack Obama meer vreedzamer tijden. Die belofte heeft hij niet kunnen waarmaken. Obama is één van de militair actiefste presidenten van de afgelopen decennia. Of hij dat nou leuk vindt of niet.

CNN-analist Peter Bergen constateert dat er met de laatste invasie in Syrië iets bijzonders aan de hand is. Volgens Bergen is het de eerste keer sinds de Tweede Wereldoorlog dat Amerika, zonder enig mandaat van het eigen parlement, de Verenigde Naties, de NAVO, Arabische Liga of het gebombardeerde land, een invasie is gestart.
‘Onderhandelingen kunnen leiders van Al-Qa’ida nu eenmaal niet overtuigen de wapens neer te leggen,’ zei Obama. Die uitspraak is de afgelopen jaren veel relevanter geworden dan Obama zou willen.

De ‘war-ending’ president heeft intussen alweer zeven moslimlanden gebombardeerd. Obama is militair actief (geweest) in Afghanistan, Pakistan, Libië, Jemen, Somalië, Irak en nu in Syrië, al moet hij het salueren nog steeds een beetje leren.

‘Het is bijna Shakespeariaans hoe hij nu in een conflict wordt gesleurd in juist die landen waaruit hij zich wilde terugtrekken.’ Maar volgens Burns kan Obama niet veel anders. ‘Obama heeft geen keus. IS verspreidt zich niet alleen in Syrië en Irak, maar bedreigt ook VS-bondgenoten Jordanië en Turkije. Het staat buiten kijf dat de president moet ingrijpen’.

http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2014/9/Met-invasie-IS-bombardeert-Obama-zich-definitief-tot-oorlogspresident-1606152W/?masterpageid=158493

RP: Obama heeft GEEN mandaat nodig om terroristen te doden die duizenden burgers, waaronder kinderen, onthoofden en hiervan triomfantelijk de beelden aan de wereld tonen; dit heet GERECHTIGHEID! Hij is geen oorlogspresident maar een president met BALLEN! (Hier kan heel islampamperend Europa een voorbeeld aan nemen!)