ONS MAFFIA-BELASTINGSTELSEL!

BELASTING

Ons belastingstelsel is gebaseerd op afpersing!

De lijst aan belastingen in Nederland is lang, erg lang. Hoe wij als burgers deze lijst aan belastingen hebben toegelaten is mij nog steeds een raadsel. Hoe rechtvaardig is erfbelasting? Je werkt, betaalt belasting hierover en je krijgt het voor elkaar om vermogen op te bouwen zodat je nabestaanden niet onbedeeld achter blijven.
Dit gedegen gedrag wordt door de fiscus afgestraft via voornoemde belasting. Het is dus een belasting over al belast geld wat een gedegen doel dient. Nee, leuker kunnen ze het inderdaad niet maken.

En zo is de lijst van niet rechtvaardige belastingen erg lang:
– Overdrachtsbelasting (u koopt huis dus moet belasting betalen over de transactie),
– BTW (uw bedrijf voegt waarde toe, dus dokken maar),
– Benzineaccijns (u werkt en moet met auto naar het werk. In plaats van beloning krijgt u straf),
– Vermogensbelasting (u werkt, krijgt salaris en betaalt belasting hierover. U bent conservatief dus spaart wat als appeltje voor de dorst. Helpt de fiscus u? Nee, u krijgt ook hier straf),
– Progressieve inkomstenbelasting (u bent verkoper en u bent drie keer zo goed als de slechtste verkoper in uw organisatie; betaalt u dan drie keer zoveel belasting? Nee, u betaalt zowat vier keer meer; excelleren wordt dus bestraft)
Etcetera…

Effectiviteit
De meeste belastingen zijn gewoonweg ingevoerd om geld in het laatje van de overheid te brengen. Echter, politici beweren maar al te vaak dat bepaalde belastingen zijn ingevoerd om het gedrag van mensen te beïnvloeden.
Zo zeggen politici dat er accijns op sigaretten wordt geheven om zodoende het roken te ontmoedigen. Prima, maar dan zouden ze ook de inkomstenbelasting moeten afschaffen, of is het ontmoedigen van werken ook een van de doelstellingen?

Hoe meer verschillende belastingen, hoe meer ambtenaren er nodig te zijn om alles te verwerken, te beoordelen, te controleren, te stempelen, te archiveren, te innen, en zo verder. Deze ambtenaren hebben natuurlijk gebouwen nodig, met computers, secretaressen, schoonmakers, bewaking,… de lijst is eindeloos.

Lees hier verder.