‘PVV’ers beter doodschieten’

breedveld

door Martijn Koolhoven

AMSTERDAM – Een opmerkelijke oproep, gedaan via Twitter door blogger/schrijver Peter Breedveld van de Vrije Universiteit in Amsterdam, heeft tot grote commotie geleid. Hij schreef dat het maar beter is om alle PVV’ers dood te schieten.
PVV-leider Geert Wilders reageert verbijsterd. “Te walgelijk voor woorden”, zo reageert Wilders. “Die ambtenaar moet op staande voet worden ontslagen!”

“Het is ongelooflijk”, aldus kamerlid Hero Brinkman.
Breedveld, redacteur van de VU publiceert ook artikelen op zijn eigen linkse weblog ‘Frontaal Naakt’. Twee dagen geleden plaatste hij, naar aanleiding van de politieke discussie over het sturen van een politiemissie naar Afghanistan, een oproep met de mededeling dat de VN zijn troepen beter naar Nederland kan sturen om PVV’ers dood te schieten.

Op internet heeft de oproep tot een storm van protest geleid. Op frontaalnaakt.nl schreef ene ‘Vetklep’: “Toch vind ik grapjes over doodschieten niet zo geestig”.
Als iemand dat soort jolijt heeft over een andere groep dan PVVers wordt er natuurlijk wel verontwaardigd gereageerd.”. En Erick vindt: “Wie heeft het adres van deze mafketel beloning gegarandeerd ,hij bedreigt mij en mijn vriendin wordt tijd om de handen te laten spreken op dit linkse tuig!! Wie helpt mij om aan het adres te komen van Peter Breedveld?” Özcan Akyol schreef: “Jezus. Wat een nazi die Breedveld!”. En weer een ander reageerde: “Schiet alle PVV`ers dood wat een idioot. Wilders roept toch ook niet schiet alle moslims dood,of schiet alle linksche Ubermenschen neer?

Op zijn weblog laat de VU-medewerker weten dat zijn oproep om PVV’ers dood te schieten “een grapje” was. “Het ging over het uitzenden van militairen naar Afghanistan, waar alweer bijna tien jaar Afghanen worden doodgeschoten in dienst van de vrijheid en democratie. Ik stelde vast dat we hier in Nederland onze eigen Taliban hebben, dat de VN eigenlijk beter troepen naar Nederland kan sturen om PVV’ers dood te schieten. Een harde grap, en volgens sommigen ongetwijfeld een smakeloze grap, maar een grap, niettemin, dat ziet een mongool”, aldus Breedveld.
Wilders doet geen aangifte omdat het “geen bedreiging in juridische zin” betreft.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/20246602/___PVV_ers_beter_doodschieten___.html?utm_source=t.co&utm_medium=referral&utm_campaign=twitter