Nederland gaat betalen voor werklozen in Zuid- en Oost-Europa en onze eigen werklozen moeten naar de voedselbank!

Wanneer stoppen wij de EU-graaiers om ons constant als werkslaven te behandelen?

Zal Duitsland [maar ook Nederland] binnenkort moeten betalen voor werklozen in andere landen? De Europese Commissie werkt aan een Europese werkloosheidswet, gefinancierd met miljardentransfers vanuit de rijkste lidstaten.

injustice1Dit artikel is een vertaling door senator Alexander Kops (PVV) van een stuk dat gisteren in Die Welt is verschenen.

Eurocommissaris László Andor (Soziale Zaken) heeft zich uitgesproken voor méér transfers binnen de eurozone en heeft tegelijkertijd zijn plannen voor een Europese werkloosheidswet toegelicht.

In gesprek met Die Welt zegt Andor dat het niet de bedoeling is dat de Europese werkloosheidswet de nationale werkloosheidssystemen vervangt:

“De Europese werkloosheidswet zal alleen kerntaken overnemen.”

Verder zegt hij dat de Europese werkloosheidsuitkering mogelijk zes maanden zal duren en 40% van het laatste inkomen zal bedragen.

Vroeger waren landen in tijden van economische neergang op zichzelf aangewezen en konden zij hun eigen munt devalueren.

“Met een gemeenschappelijke munt is dat niet meer mogelijk; dus moeten we naar andere oplossingen zoeken,” zegt de Eurocommissaris van Sociale Zaken.  Volgens Andor moet de Europese werkloosheidswet uit de belastingopbrengsten van de eurolanden worden gefinancierd: “Het is onvermijdbaar dat er in de toekomst méér transfers tussen de eurolanden zullen plaatsvinden.”

Dergelijke transfers bestaan uit belastinggeld van de lidstaten.

Beweringen dat financieel sterke landen, zoals Duitsland [en Nederland], door de gezamenlijke werkloosheidswet eenzijdig belast zullen worden en dat de probleemlanden in Zuid-Europa er juist van zullen profiteren, weerlegt de Eurocommissaris.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/08/nederland-gaat-betalen-voor-werklozen-in-zuid-en-oost-europa