DE EU HEEFT ZICH FORS IN HAAR EIGEN VOET GESCHOTEN!

De zelfbenoemde EU-top heeft schijnbaar de hersens van een naaktslak!

sanctietuindersHet boemerangeffect van de EU-sancties.

De sancties kunnen het Europese continent verder verdelen. Dat precies Servië bereid is de export te verhogen, werd in de Russische staatsmedia meteen in de verf gezet, waarbij geklonken werd op de Slavische broederschap: trouwe Slavische broeders helpen elkaar! Dit is bijzonder pijnlijk voor de EU, aangezien Servië, een kandidaat-lidstaat, actief ingaat tegen het EU-sanctiebeleid. Ook Zwitserland weigert voorlopig sancties op te leggen aan Rusland, uit vrees voor de eigen handelsbelangen.
in de eerste plaats de EU-bedrijven die inkomsten mislopen: hun export naar Rusland wordt zowel door de EU als door Rusland beknot.
Door de import te beperken verliezen de Russische bedrijven een belangrijke concurrent. Russische melkbedrijven en veehouders reageerden alvast positief, en dit vertaalt zich ook op de financiële markten: de aandelenkoersen van een aantal Russische landbouwbedrijven stegen sterk.

Daartegenover staat een consolidering binnen Rusland. De patriottische sfeer wordt aangezwengeld. “Koop Russisch!”, klinkt het. Een deel van de Russische elite is al sinds de val van de Sovjet-Unie voorstander van een Rusland dat volledig zelfvoorzienend is. Die groep, de siloviki, streeft naar de utopie van een volledig soeverein Rusland dat onafhankelijk is van het buitenland. Dit zou een onbeperkt buitenlands beleid mogelijk maken waarbij geen enkel ander land nog een bedreiging vormt. De Westerse sancties hebben die groep alleen maar versterkt.

De sancties kunnen het Europese continent verder verdelen.
De geopolitieke weegschaal dreigt dus door te slaan naar een verdeeld Europees continent, waarbij sancties en tegensancties verder polariseren. Ook is niet nagedacht over het feit dat wij afhankelijk zijn van het Russische gas!

De Europese belastingbetaler verliest op alle fronten, niet alleen door de sancties, maar ook door de steun die Europa aan het huidig Oekraïens regime geeft, steun waarvan alvast al een groot deel zal gaan naar defensieuitgaven..

NIEMAND KAN HET MEER ONTKENNEN: DE EU IS HET GROOTSTE GEVAAR VOOR ONS VOLK!

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/opinie/140826-opinie-nielssmeets-appels-standard