GOEDGELOVIGE MEELOPERS VAN HAMAS IN EUROPA: WANNEER ZETTEN JULLIE JE OOGKLEPPEN AF?

RAKETTEN!

hamasraketten1

Terwijl ik dit artikel schrijf, maakten raketten van Hamas eind aan vredesoverleg in Cairo. Hamas lanceerde veertig raketten richting Israël en Israël sloeg terug met precisiebombardementen.

Wat aan de onderhandelingstafel gebeurt en wat precies de reden is voor de hervatting van de vijandelijkheden weet eigenlijk niemand buiten de onderhandelaars, al gonzen allerlei theorieën rond. Hamas wil dat de blokkade wordt opgegeven en Israël is hiertoe alleen bereid als Hamas ontwapend wordt. De laatste wil dit niet. Dit leidt voorlopig tot een impasse.

Hamas pleegt een dubbele oorlogsmisdaad. Het afschieten van raketten op burgers en het zich verbergen tussen burgers en de raketten afvuren uit woonhuizen, ziekenhuizen en zelfs scholen van de VN. Laat u echter niet van de realiteit afleiden. Het uitdagen van een sterke natie als Israël met raketten vroeg eigenlijk om een veel harder Israëlische reactie. Stelt u zich eens voor dat een land het in zijn hoofd zou halen 3.300 raketten af te vuren op de VS of Frankrijk. Deze landen hebben het vermogen om genadeloos met de vijand afrekenen in zeer korte tijd. Israël kan dat ook, maar heeft gekozen om selectief op te treden en alleen gebouwen te treffen waaruit raketten worden afgevuurd. Dat had een vreemd gevolg, namelijk dat in Israël iedereen moest schuilen voor Hamas-raketten en in Gaza vele gebieden zo veilig waren dat men niet hoefde te schuilen.

Na het conflict zagen we dat grote delen van Gaza werd nergens werden getroffen. Vooral in de mooie delen van Gaza, waar hoge functionarissen van Hamas zich verborgen hielden en buitenlandse journalisten die in dure hotels werden ondergebracht. Niettemin werd de indruk gewekt dat de agressor het slachtoffer was en het slachtoffer de agressor.
Vast patroon

Hamas valt Israël aan. Gisteren nog met veertig raketten. Israël probeert te lokaliseren waar de raketten afgevuurd werden en slaat behoudend terug. Mensen in Israël zoeken de schuilkelders op en Hamas verplaatst zich in ondergrondse tunnels en lokt Israëlische represailles uit. De pers krijgt snel genoeg van de onderscheppingen van Iron Dome en rapporteert liever over de slachtoffers in Gaza. De gegevens over de slachtoffers worden door Hamas aan de pers verstrekt en die kloppen vaak niet. Dit mag de pret van de pers niet drukken. Ondertussen staat er al een commissie van de UNHCR klaar om de Israëlische oorlogsmisdaden te onderzoeken. Niet die van Hamas, ook niet die van Assad of ISIS.

In de hele wereld en ook in Nederland wordt er door Jodenhaters tegen Israël gedemonstreerd. Israël wordt beschuldigd van genocide en wordt afgeschilderd als de agressor. De politiek houdt wijselijk, of beter gezegd, laf haar mond. Martin Sommer merkte hierover op: Er zijn in Nederland 40.000 Joden en een miljoen moslims. Pechtold kan goed rekenen. Ik heb u al vaker gezegd dat we het van Pechtold niet moeten hebben. Helaas spreekt geen politicus zich voor Israël uit, behalve Wilders. Dus van Nederland moeten we het ook niet hebben.

Lees hier verder: http://ejbron.wordpress.com/2014/08/20/raketten/