Van Aartsen verbiedt Wilders-demo Schilderswijk en beschermt ISIS

Oké, houd maar op. Het is einde oefening voor de Schilderswijk.

AartsenUit angst voor ‘onrust’ zal de Haagse burgervader zijn veto vanavond waarschijnlijk uitspreken over het demonstratieplan van Geert Wilders. Dat bericht het Algemeen Dagblad. Nou ja: Wilders mag wel protesteren maar dan alleen op het Malieveld. Geen ‘PVV-stormtroepen’ in de vrije Schilderswijk, waar voor de rest iedere mening wordt geaccepteerd.
Ahem.

De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen gaat een nieuwe protestmars door de Schilderswijk verbieden. Betogers willen volgende maand in de wijk demonstreren tegen moslimextremisme, maar de kans op rellen is te groot, vindt Van Aartsen. Dat melden bronnen in het Haagse stadhuis.
ls dit klopt kunnen we de Schilderswijk definitief opgeven. Pro-ISIS-demonstranten mogen hun mening daar wel uiten, maar andersdenkenden niet; radicale islamieten hebben het dan definitief voor het zeggen in de wijk.

Van Aartsen zal zijn beslissing ongetwijfeld onderbouwen door te zeggen dat ‘lokale jongeren’ hebben gedreigd om de demonstratie indien nog met geweld tegen te houden. Als burgervader zou het aan hem zijn om de lieve vrede te bewaren. Leuk, maar het is eerst en vooral zijn taak om Den Haag veilig te houden en mensen te beschermen die gebruik maken van hun recht op de vrijheid van meningsuiting.

Wilders heeft het volste recht om een demonstratie te houden in de Schilderswijk. Als radicale moslims die betoging willen verpesten, moet Van Aartsen ervoor zorgen dat er genoeg politieagenten worden ingezet om de demonstranten te beschermen. Het geeft geen pas om de hele betoging dan maar te verbieden.

Door dit soort politici wordt het alleen maar erger in probleemwijken. Haagse extremisten weten nu dat de Schilderswijk van hen is en dat ze zich andere wijken kunnen toeëigenen door herrie te schoppen en met geweld te dreigen. Gooi een paar stenen, dreig ongelovigen af te slachten et voila: voor je het weet heb je vrij spel om te doen en laten wat je wilt.

De Nederlandse kiezer kan het zich niet veroorloven om dit te laten gebeuren. Als Van Aartsen hele buurten wil weggeven aan extremisten is hij niet geschikt voor zijn functie. Aftreden dus, vandaag nog.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/08/stenengooien-loont-van-aartsen-verbiedt-wilders-demo-schilderswijk