DE GENOCIDE OP ONZE OUDEREN EN GEHANDICAPTEN IS BEGONNEN!

Duizenden ouderen, zieken en gehandicapten hebben de afgelopen weken van hun gemeenten te horen gekregen dat zij vanaf 1 januari volgend jaar geen of veel minder thuiszorg krijgen. Ze moeten maar een beroep doen op hun familie, buren of andere vrijwilligers. (Degenen die geen familie of hulp hebben zijn hiermee ten dode opgeschreven!)

ouderengenocideTegelijkertijd kondigen zorginstellingen massaal ontslagen aan.

De gevolgen van de decentralisatie van grote delen van de zorg naar de gemeenten beginnen nu zichtbaar en voelbaar te worden, constateert Abvakabo FNV, die inmiddels 20.000 handtekeningen heeft verkregen onder een lopende petitie de zorg ’te redden’.
Desastreus

Corrie van Brenk, voorzitter van de vakbond: „Mensen beginnen te voelen wat de desastreuze gevolgen zijn van het kabinetsbeleid. Als we nu niets doen wordt 2015 een zwart jaar voor ouderen, kwetsbare kinderen en zieken. We moeten tot het uiterste gaan om de zorg te redden. Om de kwaliteit van de zorg overeind te houden, want dat is in het geding.”

Doel van het kabinet is om ouderen langer thuis te laten wonen en familieleden, buren of vrijwilligers de zorgtaken te laten overnemen. „Als je de hulp door vrijwilligers en mantelzorgers laat doen, zeg je als overheid eigenlijk dat het geen vak is. Thuishulp en dagbesteding, dat is gewoon zorg. Dat is geen werkster die even langskomt.

De zorg in verpleeghuizen wordt afgebroken en nu ook de thuiszorg die moet helpen dat mensen niet in een tehuis terecht komen. Dit kabinet laat de kaars aan twee kanten opbranden en wie het echt niet redt, kan een aalmoes halen bij de wethouder.”

De gemeenten krijgen 3 miljard minder om dit beleid uit te voeren. Van Brenk ziet gemeenten talmen met het inkopen van zorg. „Gemeenten hebben onvoldoende ervaring met dit nieuwe beleidsterrein, dus willen ze niet meteen te veel uitgeven. Schraalhans is nu hun keukenmeester en de cliënten weten niet wat ze nog krijgen straks, als ze al wat krijgen.”

Intussen raken de mensen in de (thuis)zorg hun banen kwijt. Abvakabo FNV heeft al een lijst van 32 zorginstellingen waar ontslagen zijn aangekondigd, in totaal gaat het nu al om 15.000 banen. Van Brenk: „De ontslagenteller slaat op hol. We gaan dit in heel Nederland voelen. In Amsterdam verdwijnen 640 banen bij Amstelring. Careyn in Delft schrapt 1000 banen. Meander Groep Parkstad, ook 1000 banen. 775 banen verdwijnen er in Tilburg bij Thebe. En in Flevoland schrapt Zorggroep Oude en Nieuwe land 363 banen. En zo gaat het maar door. Wie zorgt straks voor onze ouderen? Mantelzorgers kunnen het er nu al vaak niet meer bij hebben.”

http://www.telegraaf.nl/overgeld/gezin-zorg/22943763/__Kaalslag_thuiszorg_wordt_nu_zichtbaar__.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=referral&utm_campaign=facebook

Lees ook: http://boinnk.nl/blog/74843/wordt-er-nu-genocide-gepleegd-op-ouderen/