NEDERLAND HARD GETROFFEN DOOR RUSSISCHE BOYCOT EN DE DESASTREUZE EU WIL DE SANCTIES VERZWAREN!

Naar aanleiding van de economische sancties van de Europese Unie en de Verenigde Staten tegen Rusland, gaat Moskou het komende jaar agrarische producten uit sanctielanden weren. Vooral Nederland zal hard worden getroffen door die maatregel.

Poetin3De Russische president Vladimir Poetin gaf woensdag per decreet opdracht tot de sanctiemaatregel.
Het wordt Russische bedrijven en overheidsorganen per direct verboden om bepaalde ‘agrarische producten, materialen en voedsel’ te importeren uit landen die economische sancties richting Rusland hebben ingesteld, zo luidt het decreet.

Nederland, als voorname handelspartner met Rusland, wordt hierdoor hard getroffen. Nederlandse bedrijven exporteren jaarlijks zo’n 7 miljard euro aan goederen naar Rusland. Het gaat hier vooral om landbouwmachines, melkrobots en loopstallen.
De vereniging voor de glastuinbouw LTO zegt ‘geschokt’ te zijn door de maatregel. ‘Het is heel beangstigend dat Poetin voedsel als maatregel inzet,’ laat de vereniging in een reactie weten.
Nederlandse boeren en tuinders exporteren jaarlijks voor 600 miljoen euro groenten en fruit, voor 350 miljoen euro aan bloemen en planten en voor 400 miljoen euro aan grondstoffen naar Rusland.

En als klap op de vuurpijl hebben de EU-leiders de Europese Commissie gevraagd al verdere, zwaardere economische sancties voor te bereiden, voor als Rusland nog verder over de schreef gaat in Oekraïne. Volgens Van Rompuy kunnen in ‘alle economische sectoren’ sancties worden opgelegd. Eerder werd er in Brussel gespeculeerd over onder andere een wapenembargo.

http://www.elsevier.nl/Buitenland/nieuws/2014/8/Nederland-hard-getroffen-door-Russische-boycot-agrarische-producten-1572410W/

Schijnbaar stuurt de suïcidale EU aan op een totale faillissement van Europa!