Hoe meer kinderen sterven, hoe blijer de Hamas-leiders

Dit artikel is geschreven door Prof. Afshin Ellian, columnist Elsevier en ex-moslim.

Hamas-ChildrenVoor Hamas draait de oorlog om de media: hoe meer kindsoldaten om het leven komen, hoe blijer de leiders zijn. En dan te bedenken dat sommigen voorspelden dat Hamas zou veranderen in een vreedzame politiek organisatie.

De Verenigde Naties moeten zich niet alleen richten op de Israëlische optredens, maar ook die van Hamas. Eigenlijk moet Hamas worden geboycot vanwege de inzet van burgers en vooral kinderen in de oorlog.
Daarnaast moet de VN niet alleen de beschietingen op de VN-school onderzoeken, maar ook hoe en met welk geld Hamas raketten heeft aangeschaft en tunnels laat bouwen.

Wanneer alle oplossingen hebben gefaald, is er oorlog als laatste redmiddel. De beelden uit het Midden-Oosten zijn hartverscheurend.

In Afghanistan executeerden de Taliban vorige week een bus vol feestgangers: negentien burgers op weg naar een bruiloft werden op een wrede wijze vermoord. Ook ISIS was in de afgelopen weken druk bezig.

De ISIS-troepen verspreidden weer beelden van de executie van een aantal sjiieten, om op die manier vrees aan te jagen. Twee weken geleden ontplofte elders in Afghanistan een taliban-bom waardoor 89 burgers om het leven kwamen.

Emotie

In Libië komen honderden om in de burgeroorlog tussen verschillende stammen en politieke fracties. En in de Syrische steden zijn al 170.000 burgers omgekomen.

Lees hier verder: