Op 10 augustus zet Nederland punt tegen Jodenhaat

razzia_j_d_370Er is misschien niet veel, maar wel iets waarop wij, Nederlanders trots kunnen zijn, qua gedrag in WO II. Dat was de Februaristaking, de enige keer dat tijdens de oorlog een volk in Europa, onder bezetting van de nazi’s, massaal in opstand kwam tegen de Jodenvervolging.
En nu is het opnieuw zo ver. Alweer neemt de Jodenhaat alom toe in Europa.
In Rome. In Wuppertal. In Parijs. En in Den Haag.
Niet vreemd dat de internationale pers zich verbaasd afvraagt wat er in Nederland gaande is.
Niet vreemd ook dat er een bezorgde bijeenkomst was in de Knesset over de vrees voor een nieuwe Holocaust in Europa.

De openlijke haat, al dan niet gepaard gaand met openlijk geweld, komt nu van de kant van de moslims. Niet van alle moslims. Maar moslimsdemonstraties tegen het antisemitisme zie ik ook niet. En dat is de reden dat links Nederland, dat altijd zo’n grote broek aantrekt als het gaat om het morele gelijk uit de oorlog, nu zwijgt. De moslimimmigranten, hun vermeende nieuwe achterban, gedraagt zich niet zoals die zich in hun optiek zou moeten gedragen.
Maar dat de linkse partijen zwijgen over de oorzaak van het geweld en de haat, betekent niet dat linkse mensen hoeven te zwijgen. Of rechtse. Of welke mensen dan ook.

Integendeel. Dit is het moment voor de bezorgde Nederlandse burgers om hun stem te laten horen. Het is nu of nooit. Straks zijn er in dit land al zoveel moslims dat niemand meer durft.
Heel goed dus dat er nu een initiatief is om te gaan demonstreren in de Haagse Schilderswijk tegen het antisemitisme van een groeiende groep salafisten in diezelfde Schilderswijk die openlijk opriepen tot het doden van Joden en daarbij geen strobreed in de weg werd gelegd door de burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen.

Ook tegen de burgemeester is protest. Er zijn op een Facebookpagina al 6300 handtekeningen gezet om zijn vertrek te eisen.
Het is onverdraaglijk dat een Nederlandse burgemeester zoveel openlijke Jodenhaat in zijn stad toestaat, en dat hij dan achteraf laconiek vaststelt dat er geen grenzen zouden zijn oWie de Nederlandse geschiedenis een beetje kent, weet dat hier alle grenzen zijn overschreden.
Oproepen tot het doden van Joden bij een demonstratie die bovendien de apocalyptische beweging ISIS openlijk ondersteunt, mogen in dit land nooit getolereerd worden.

De organisatie van de demonstratie, Pro Patria, opgericht door de Hagenaar Patrick Schouten, zei dat er met Nederlandse vlaggen gelopen zal worden op 10 augustus in de Schilderswijk. De prominente moslim Arnoud van Doorn noemt de demonstratie een ‘provocatie.’ Hij beschouwt kennelijk de shariadriehoek als ‘zijn gebied’, waar een Nederlandse vlag niet meer thuis hoort.
Ook een Nederlandse verslaggever vond een Nederlandse vlag in de Schilderswijk ‘provocatie.’ Hoe kun je zo verdwaasd zijn.
Net zo vond de politie het een ‘provocatie’ dat Geenstijl verslaggeefster Annabel Nanninga foto’s maakte bij de afgelopen demonstratie van de ISIS vrienden die oproepen tot het doden van Joden.

Nee hoor, dat zijn niet de provocaties.
Jodenhaat, dat is de provocatie.
Een Jihadvlag bij de Dokwerker, dat is provocatie.
Deze ISIS demonstraties moeten verboden worden.
Oproepen tot haat valt nu eenmaal in dit land niet onder de vrijheid van meningsuiting.
Kijk voor meer nieuws over de demonstratie op 10 augustus op de Facebookpagina van de organisatie. Ze wachten nog op de definitieve toestemming van Van Aartsen. Het zal me benieuwen…

http://joostniemoller.nl/2014/07/op-10-augustus-zet-nederland-punt-tegen-jodenhaat/