THE FINAL COUNTDOWN! HET AFTELLEN IS BEGONNEN…

endworld1Niet alleen het conflict tussen Rusland-Ukraïne (en de inmenging van de VS en de EU) is op dit moment zeer zorgwekkend.
De toestand in de hele wereld is namelijk uitermate explosief!

Dit wordt veroorzaakt door machtswellustige politici en door de gigantisch groeiende groepen godsdienstwaanzinnigen met een niveau van eencellige primaten. Raketten, drones, executies, enz. Onschuldige burgers worden gedood en in plaats van de handen ineen te slaan, blijven we lijdzaam toezien dat de wereld langzaam maar zeker wordt vernietigd!

De olieprijs heeft een recordhoogte bereikt, banken vallen, huizenmarkten storten in, het ene bedrijf na het andere raakt failliet. Gezinnen en ouderen staan op straat. Mensenrechten worden aan alle kanten geschonden! Geen cent meer te makken, laat staan om een volgende crisis te bestrijden.
De wereld staat op het punt van instorten!

Voorbeelden:
1. Arabisch-Israëlisch conflict
Sinds de oprichting van de staat Israël in 1948 en de daaropvolgende gebeurtenissen waaronder de annexatie van de Palestijnse gebieden zijn de conflicten tussen Israël en de Arabieren/Palestijnen verhevigd, waarbij ook omringende Arabische landen betrokken werden. Op dit moment staat de escalatie van dit conflict op het hoogste punt (code rood).

2. Syrië
Eerder al riepen de Verenigde Naties Syrië uit als zorgenkindje voor 2014. Volgens het CPA wordt deze burgeroorlog nog intenser uitgevochten in 2014. Het vooruitzicht van een militaire interventie behoort eveneens tot de mogelijkheden. Een burgeroorlog kan zo razendsnel uitgroeien tot een internationaal conflict.

3. Afghanistan
In april 2014 trekken de Afghanen naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. Hierdoor zullen de nu al onstabiele machtsverhoudingen worden uitgedaagd.

4. Jordanië
De burgeroorlog in Syrië zou wel eens kunnen overslaan naar buurland Jordanië. De politieke stabiliteit is sowieso al broos. Bovendien weegt de Syrische vluchtelingenstroom erg op het land.

5. Noord-Korea
In 2014 kan de militaire provocatie die uitgaat van Noord-Korea wel eens verder gaan dan woorden alleen. “De eisen van Kim Jong-un zijn sterker en fundamenteler van aard dan die van zijn vader Kim Jung-il”, sprak Noord-Korea-deskundige en wetenschapper Yong Seok Chang van de Seoel National University eerder dit jaar.

6. Terroristische aanslagen
Hoewel, vooral Amerikaanse, spionagediensten de wereld sinds 2001 extra in het oog houden, blijft een terroristische aanslag zoals die van 11 september niet uitgesloten. Zowel de Verenigde Staten als hun bondgenoten lopen ook in 2014 gevaar.

7. Iran
Na het aantreden van de nieuwe Iraanse president Hassan Rohani in juni 2013, lijkt Iran een andere koers te willen uitgaan. Toch blijft onduidelijk voor welke doeleinden het land een nucleair programma ontwikkelt.

8. Pakistan
Aan het sektarisch geweld in Pakistan tussen de Soennitische moslims enerzijds en het sjieten anderzijds, lijkt geen einde te komen. Onder meer in de Swat-vallei, waar Malala werd neergeschoten, vinden voortdurend bloedige aanslagen plaats. Deze vallei is sinds 2009 opnieuw in handen van het Pakistaanse leger dat het heeft heroverd op de Taliban, maar die extremistisch-islamitische groep is nog steeds in staat in de regio aanslagen uit te voeren.

9. Irak
Voor Irak was 2013 een bloedig jaar en verbetering lijkt niet meteen in zicht. Volgens de VN voedt het conflict in Syrië het terrorisme in Irak en dat leidt tot meer sektarische spanningen. Bovendien stelt het groepen als Al-Qaida in staat om grensoverschrijdende verbonden te smeden.

10. Jemen
Jemen wordt al sinds de samenvoeging van Noord- en Zuid-Jemen in 1990 geteisterd door allerlei binnenlandse conflicten. De reikwijdte van Al-Qaida vormt de grootste bedreiging voor de instabiliteit van het land.

11. Afrika
Ook het ‘escalerende geweld en het risico op massale gruweldaden in de Centraal-Afrikaanse Republiek’ baart ernstige zorgen.

12. Cyberaanval
Net zoals maatschappelijke tendensen, evolueert ook de manier van oorlog voeren. Technologie wordt steeds belangrijker. Daarom staat een cyberaanval op de zesde plek in het lijstje dat CPA opstelde. Want wie controle uitoefent op het internet, is ontzettend machtig.

Naast deze ‘rode’ gevaren, onderscheidt zich een tweede categorie van ‘oranje’ conflicten. Onder meer het dispuut in Kasjmir is opgenomen in deze categorie. Zowel India als Pakistan claimen het gebied Kasjmir dat geografisch verspreid ligt over de drie landen: India, Pakistan en China.

Lees ook dit deel van het artikel van Joost Niemöller:

Nog nooit zijn er in de wereld zoveel gevaarlijke conflicten tegelijkertijd aan de gang
Ook Nederland heeft, vooral na de aanslag op de MH17, hun keuze bepaald, mede door de
-De groeiende oorlogszucht in de VS (dus nu ook in Nederland) tegen Poetin.
– De openlijke Jodenhaat onder moslims in Europa.
– De almaar toenemende migratiestromen naar het Westen, zowel in Europa als in de VS.
– Het einde van de democratie door de groeiende EU bureaucratie.

Het nieuws schreeuwt deze zomer om aandacht. Wat het meest dichtbij is, genereert altijd al de meeste woede. En dat zal nu alleen maar toenemen. In Nederland gaat MH17 voor alles. De woede en de haat die daarmee wordt gemobiliseerd (‘breng onze mensen terug’) richt zich op Poetin. Met grote vanzelfsprekendheid, zonder enige kennis van zaken, wordt alom vastgesteld dat ‘de Russen’ ‘ons vliegtuig’ hebben neergeschoten. Met diezelfde vanzelfsprekendheid wordt aangenomen dat ‘de Russen’ altijd liegen.

Wie de grootste claim op de woede legt, wint. Zo is dat nu ook bij Gaza, waar me de aandachtsstrijd in Nederland nog onbeslist lijkt. Al is het een strijd om de zoveelste plek. Want Gaza, ISIS, de EU, immigratie, Jodenhaat in Nederland, het komt allemaal op grote afstand na MH17.

Als bovengenoemde gevaarlijke conflicten niet snel worden opgelost, dan zal alles escaleren! Dan zal er geen klein stukje op deze aarde meer zijn waar mensen nog veilig zijn. Dan is dit het begin van het einde van deze wereld. En dan is het nog maar een kwestie van aftellen….

Realpredictor.