ZWARTE PIET, DE GROOTSTE TROEFKAART VAN DE EEUW!

Iedereen (of je auteur bent of alleen sporadisch deelneemt aan discussies), heeft wel een ‘heet hangijzer’; anders had je niet de behoefte om je mening te verkondigen. En ik vind dit in feite een teken van ontwikkeling. Want juist deze verschillende meningen hebben onze evolutie tot stand gebracht. Maar een mening goed onderbouwen is niet altijd even gemakkelijk.
Sommigen hebben de gave om de onderbouwing zo uit hun mouw te schudden, en weten ook hoe met kritiek om te gaan.

Dan heb je altijd een groep, die bij voorkeur een contra-reactie geeft, ook al is deze ongefundeerd of niet gerelateerd; slechts vanwege de tegenstrijdigheid! Dat zijn meestal de pestkoppen of ruziezoekers in de maatschappij. En sommigen doen dat gewoon uit weerspannigheid (herinneren jullie je nog die kleuters die altijd een tegenstrijdig antwoord geven: “ben jij een jongen? Neen een meisje!” (Die zijn later waarschijnlijk ‘Dragqueen’ geworden)…
En dan is er een groep die de behoefte heeft om constant de schuld op iemand anders te gooien door met hun beschuldigend vingertje te wijzen.

En natuurlijk zijn er zaken die volkomen zijn mislukt door grove fouten, ondeskundigheid of nalatigheid van anderen! En jammer genoeg zijn het juist die “anderen” die nagenoeg ‘onaantastbaar’ zijn (o.a. regeringen, hoogste instanties, Justitie, etc. ), waardoor er frustraties kunnen ontstaan bij de slachtoffers, of degenen die zich slachtoffer voelen!

Maar tegenwoordig is het een trend om op alles “Discriminatie” te roepen. Of het nu gaat om etnische criminaliteitsstatistieken, of om Nederlandse traditionele festiviteiten (zoals Sinterklaas). Die zwarte Piet is niet geel of groen maar zwart en dat is dus ‘pure discriminatie van de zwartgetinte bevolkingsgroepen’! Normaal gesproken zou een dergelijke belachelijke beschuldiging na een tijdje zijn overgewaaid, maar de “klaagkleurlingen” hebben namelijk iets ontdekt! Er kan GOUD verdiend worden aan zwarte Piet!

BLACKPIETZwarte Piet is namelijk het ‘symbool’ van de zwarte slaaf uit het koloniale tijdperk! Hier ligt een mega schadeclaim voor het grijpen! Niet alleen de Nederlandse regering kan worden geclaimd,  maar ook de multinationals, die “multinationals” zijn geworden door hun vette winsten, ook gegenereerd door uitbuiting in de koloniale tijd! Zelfs ons Koningshuis is hierdoor één van de grootste in de ‘slappe was‘ geworden! En daarom wordt die arme onbeduidende piet ineens als de grootste troefkaart in de handen van de “zwarte zogenaamde vertegenwoordigers” van de mensenrechten beschouwd!

Helaas zijn er in dit land nóg grotere idioten dan de gelukzoekers, omdat zij meegaan in deze chantagepoging, door de piet óf te verbieden, óf andere etnische helpers aan het gevolg van de Sint toe te voegen. En het zou mij overigens niets verbazen als zij deze eis van de “klaagkleurlingen” ook nog honoreren!

Door: Realpredictor.