Brekend! Bron veiligheidsdiensten: Bommelding Bijenkorf ISIS

Van een anonieme bron bij de Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland kreeg ik te horen dat de bommelding bij de Bijenkorf in Amsterdam ISIS gerelateerd was.
Dat deze bommelding zeer serieus genomen werd, is duidelijk. Niet alleen de Bijenkorf werd vrijgemaakt, maar een groot deel van de omgeving. De hele Dam en diverse gebouwen werden afgesloten, een deel van het Rokin. Je kunt je voorstellen dat grapjassen wel vaker zullen bellen dat ze een bom hebben klaarstaan in de Bijenkorf, en daar kan onmogelijk altijd op gereageerd worden anders kunnen ze de tent wel sluiten. Maar dit keer werd er dus wel dus wel zeer nadrukkelijk op gereageerd. Met andere woorden: Het was een serieus te nemen dreiging.

De Bijenkorf op de Dam is natuurlijk een uitstekend doel voor een ISIS aanslag. Hoge symboolwaarde, vanwege de centrale ligging, veel kans op slachtoffers, relatief weinig controle. (De poortjes zijn gericht op diefstal.)

bommeldingOp 20 juni werd er een in het Arabisch geschreven Tweet geplaatst met vier aan ISIS gerelateerde foto’s, gemaakt in Nederland of met een Nederlandse associatie. Op een van die foto’s werd een papiertje omhoog gehouden van ISIS voor het Centraal Station in Amsterdam. Een raar, dreigend, fotootje.  (Ik vraag me nu toch af welke de 3 andere locaties zijn…)

http://joostniemoller.nl/2014/06/brekend-bron-veiligheidsdiensten-bommelding-bijenkorf-isis/

Realpredictor:   We kunnen het serieus nemen, afzwakken of wegwuiven, feit blijft dat Nederland (en in dit geval de BVD), dit niet zomaar kan negeren en, zoals zij dit altijd doen als het om de islam gaat, afdoen als “onderbuikgevoelens” Iedereen met een  beetje gezond verstand kan op zijn vingers natellen dat de bommelding van de terroristische strijders afkomstig is, die nu in Nederland vrij rondlopen. Want de kans op een aanslag door ISIS of een andere extremistische groepering komt, dankzij de wagenwijd geopende grenzen en het met open armen ontvangen van extremistische “medelanders” wel heel dichtbij! Dit zal niemand kunnen ontkennen!