GEBAKKEN LUCHT, DE GROOTSTE VOLKSVERLAKKERIJ!

Gebakken-lucht

Luchtkastelen

De opmerkelijke werkloosheidscijfers van het CBS

De titel waarmee de Volkskrant zojuist komt luidt [citaat] ’CBS: aantal werklozen in mei gedaald – en nu echt’. Ik weet niet of het aan mij ligt, maar komt er dan bij u ook niet onmiddellijk de vraag op “Dus alle voorgaande keren was het niet echt?” Bij mij wel. En terecht zo blijkt uit het stuk zelf. Als u namelijk goed leest, is het weer een meesterlijk stukje propaganda. Zagen we deze week nog dat er honderdduizend banen in de zorg gaan verdwijnen; nu gaat het ineens goed. Zou er ook gekeken worden naar het aantal ZZP-ers dat zonder werk zit? Leest u daar iets over in het artikel?

Als ik het verhaal goed lees, betrap ik de Volkskrant op propagandistische perceptiemanagement; of te wel woordgebruik dat niet te betitelen valt als ‘liegen’, maar wel als ‘het weglaten / niet noemen van zaken’.

Zo staat er [citaat] “Uit cijfers van UWV blijkt dat het aantal WW-uitkeringen voor de vierde maand op rij is afgenomen. In mei kwam het aantal WW-uitkeringen uit op 436.000, ofwel 8000 minder dan in april. De afname is het grootst bij seizoengevoelige sectoren als landbouw, bouw en horeca. Voor vrijwel alle leeftijdsgroepen met uitzondering van de 55-plussers nam het aantal WW-uitkeringen af.” Als dat een voorbeeld is van hoe men meet, dan begint het een beetje duidelijk te worden. WW-uitkeringen nemen ook af als mensen de bijstand in gaan. Waarom wordt dit aantal nergens genoemd?

Het volk is klaar met deze zoete broodjes. Veel mensen worden de bijstand in gedrongen en worden via de achterdeur weer aangenomen in het kader van gedwongen tewerkstelling. Dat noemt men maar liever niet!

‘De werkloosheid daalt, het einde van de crisis is in zicht, niet zeiken.‘ Deze theoretische daling van de werkloosheid is niets meer dan gegoochel met cijfers. Er kan van alles achter zitten als men niet toont hoeveel arbeidsplaatsen er bij gekomen zijn. De WW-ers kunnen naar de bijstand verdrongen zijn, waardoor de genoemde daling in het aantal WW-uitkeringen niets zegt. Werkverdringing door bijstandgerechtigden die verplicht moeten werken voor een hongerloontje mag niet aan het daglicht komen. Ook wordt nooit en te nimmer iets gezegd over de grote groep ZZP-ers die al dan niet zonder opdracht zit. Zij staan immers officieel niet ingeschreven als werkzoekende, maar als zelfstandig ondernemer zonder personeel. Ik noem dit je reinste perceptiemanagement om de economie op te poetsen en minister Lodewijk Asscher goede sier te geven.

Deze werkloosheidsmeter geeft een heel ander beeld: http://www.werkloosheidsmeter.nl/

http://www.martinvrijland.nl/2014/06/19/de-opmerkelijke-werkeloosheidscijfers-van-het-cbs/

Mensen, wij worden op deze manier constant bedonderd, zodat u weer gerust achterover kunt leunen!Geef het volk brood en spelenmoet worden veranderd inGeef het volk elke dag een portie gebakken lucht”!

Hoe dom denken ze nu eigenlijk dat wij zijn?