’Ons Asielbeleid is een uitnodiging voor vreemdelingen’

welcom2

Welkomsbord voor asielzoekers en immigranten

Gualthérie van Weezel, scheidend voorzitter van de onafhankelijke Commissie Integraal Toezicht Terugkeer, heeft een hard oordeel over het Nederlandse beleid. ‘Zodra vreemdelingen op het Europees continent zijn aangekomen, gaan ze naar dat land waar de faciliteiten en het begrip en sympathie voor vreemdelingen in zijn geheel het grootst zijn.’
Naast Nederland noemt Gualthérie van Weezel ook Duitsland en Zweden. Van Weezel vindt dat Nederland  een ontmoedigingsbeleid moet voeren om de toestroom van asielzoekers te verminderen.

De ‘machinerie’ die asielzoekers hier probeert te houden, bestaat uit asieladvocaten, belangengroepen en politici die uitzondering op uitzondering stapelen op de van oorsprong strenge vreemdelingenwet.

Daardoor wordt het moeilijker om vreemdelingen uit te zetten die niet onder een uitzondering vallen en krijgt Nederland een ‘aanzuigende werking’ voor vreemdelingen. Voorbeeld is het kinderpardon.

Van Weezel vindt dat Europa een gezamenlijk ontmoedigingsbeleid moet gaan voeren om de toestroom van asielzoekers in te dammen.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/22713900/___Asielbeleid_is_uitnodiging___.html