‘Saudi Arabië en Nederland lijken meer op elkaar dan men denkt; geld gaat boven ideologie.’

Ik heb nooit gedacht dat ik ooit naar een artikel op een islamitische site zou verwijzen, maar ik heb (ondanks het risico dat ik misschien vele volgers hierdoor kwijt raak) toch besloten dit te publiceren!

De meest realistische beschrijving over de boycot van Saudi Arabië komt namelijk van een islamitische columnist, gepubliceerd op een islamitische site!
Afgezien van een paar zielige pogingen om banale kritische opmerkingen over Wilders te maken, moet ik (als non-islamfan) toch zeggen, dat ik het grotendeels met zijn visie op deze zaak eens ben (vooral de vetgedrukte tekst is 100% waar!)

SaudiAbu Suhayb, columnist schreef :

“Ik heb met open mond en enige irritatie naar het nieuws gekeken dat Saudi Arabië Nederland een soort handelsboycot wil opleggen. Reden: de beledigende sticker die de PVV-voorman heeft gemaakt. De eerste reactie van niet-PVV’ers straalt het balen uit. Balen dat deze uitspraken leiden tot een boycot die de Nederlandse economie 3 miljard euro per jaar kunnen kosten. Immers, Nederlandse bedrijven krijgen geen enkele nieuwe opdracht in Saudi Arabië. De ‘Grote Lijder’ Geert Wilders is ‘niet onder de indruk.‘ Hij stelt zich op het standpunt dat Nederland allang Saudi Arabië had moeten boycotten.
Maar het is alleen niet de reactie van de PVV waar ik me aan stoor, want die is op zich nog wel in lijn met de eerdere uitspraken.

Het is vooral politiek correct Nederland die irriteert. Want toen de sticker werd gepresenteerd, was er wel ophef over, maar in iedere reactie kon je de ondertoon horen dat het hoorde bij vrijheid van meningsuiting. Maar nu het Nederland gewoon keiharde knaken gaat kosten, zie je een kanteling. Nederlanders worden nu ook écht boos. Ik kan dan ook niet anders zeggen dat dat dan weer typisch Hollands is. ‘Je mag zeggen wat je denkt, beledigen wie je wilt, we zullen alles met de mantel der vrijheid van meningsuiting bedekken. Maar kom je aan ons geld, dan worden we pissig!’

Een land waarin vrijheid van meningsuiting geen geld mag kosten, kent geen vrijheid van meningsuiting. En dat Nederland die vrijheid al niet had, was al duidelijk daar er Nederlanders worden opgepakt en vervolgd voor hun mening. Ze worden gecriminaliseerd omdat hun opvatting niet een standaard opvatting binnen de maatschappij is. Aan dat vieze toneelspel doen zowel politici, als ‘wetenschappers’ en journalisten mee.

Ik duid het zoals ik het altijd heb aangeduid. Het is hypocriet. Het is heel hypocriet om nu boos te worden nu jullie schijn-vrijheid van meningsuiting gewoon veel geld gaat kosten. Maar het toont eens te meer aan waar jullie verdorven maatschappij om draait. Het draait namelijk niet om het verdedigen van de belangen van het volk, het draait ook niet om de rechten van meerderheden of minderheden. Het draait om knaken. Het draait om geld, ongeacht de rechten van zwakkeren, minderheden, meerderheden of het volk in het algemeen. Het is ieder voor zich, ieder voor zijn eigen bankrekening. Niet meer, niet minder. Ikke, ikke, ikke, en de rest kan stikken.
Maar ook de eigen geloofsgemeenschap (Opm. die van Abu Suhayb dus) is wat mij betreft niet vrij van blaam. Sterker nog, ik weet nou niet wat ik erger vind. Het hypocriete en geldbeluste Nederland, of een gemeenschap die blij wordt van Saudi Arabië die nu een boycot oplegt aan Nederland.
Mag ik jullie er aan herinneren dat Geert Wilders al 16 jaar lid is van de Tweede Kamer? En wisten jullie dat die sticker al bijna een half jaar in omloop is? Met andere woorden, Saudi Arabië had bijna een half jaar nodig om een boycot te verzinnen tegen een klein kikkerlandje waarin een politicus al meer dan 10 jaar anti-islamitische uitspraken doet! Dat is echt niet iets om trots op te zijn, hoor.

Sterker nog, er zijn landen in de wereld die een nog veel fellere strijd tegen de islam voeren. Ik noem maar even een van de grootste bondgenoten van Saudi Arabië, de Verenigde Staten. Zij vielen meerdere moslimlanden binnen en bombarderen tot op de dag van vandaag nog elke dag moslims in Jemen, Pakistan en waarschijnlijk nog een hoop andere landen. Wat is een sticker vergeleken met al dat moslimbloed dat vergoten wordt? Of wat te denken van de onvoorwaardelijke steun aan de bezetter van Palestina? Heeft Saudi Arabië ooit één boycot aan de VS opgelegd? Nee!

Maar waarom dan niet? Twee redenen:
1. Het is niet de islam waar zij zich druk om maken, maar de nationale vlag van Saudi Arabië. Als het hen te doen was om de islam, hadden ze die boycot al bij de talloze eerdere anti- islamitische uitspraken van Wilders opgelegd. Zoals we weten, gebeurde dat geen enkele keer in al die jaren tijd. Alleen nu dus, nu hun eigen, nationalistische vlag beledigd wordt.

2. Waarschijnlijk omdat ze niet zoveel verschillen van de Hollanders; geld. Nederland betekent – ook voor de handel – voor Saudi Arabië waarschijnlijk vrij weinig. En dus kunnen ze, zonder zelf schade te lijden, een boycot opleggen. Voor al die projecten vinden ze gerust 10 anderen. Met andere woorden, het draait hier niet om de islam. Het gaat om nationale belangen van nationalistische bestuurders. Als de belangen maar groot genoeg zijn, zal men geen kwaad woord spreken over zij die de islam als vijand hebben genomen.

Conclusie: net als in Nederland gaat óók in Saudi Arabië geld nog altijd boven ideologie.”

http://dewarereligie.nl/2014/05/17/actueel/saudi-arabie-en-nederland-lijken-meer-op-elkaar-dan-men-denkt-geld-gaat-boven-ideologie/