DE EUROPESE ‘AARDBEVING’!

Europese verkiezingen als syndroom van een grote ontevredenheid

(wellicht het begin van het einde van de  Europese dictatuur?)

EU.NEVEREuropa heeft de resultaten van de verkiezingen voor het Europees Parlement bekeken, die plaatsvonden van 22 t/m 25 mei, en voor veel landen en partijen van het establishment waren ze een schok.

Hier de paniekreacties:
Hollande roept crisisraad bijeen!
http://ejbron.wordpress.com/2014/05/26/na-overwinning-van-marine-le-pen-francois-hollande-roept-crisisberaad-bijeen/
en
Barroso eist: Duitsland moet Frankrijk redden
http://ejbron.wordpress.com/2014/05/26/barroso-eist-duitsland-moet-frankrijk-redden/

Overzicht resultaten anti-EU/anti-immigratie partijen

anti-immigratieIn Groot-Brittannië en Frankrijk noemden bijna alle kranten, vooraanstaande politici en analytici deze resultaten een “politieke aardbeving”. De rechts-radicalen, de zich tegen de immigratie verzettende partijen en de eurosceptische partijen haalden in Groot-Brittannië de Conservatieven en de Labour Party in, in Frankrijk lieten ze de socialisten en middenrechts achter zich. Ook in alle andere EU-landen konden rechts- en linksradicalen hun aanwezigheid uitbreiden. Dat was een tot nu toe niet vermoede demonstratie van een grote Europese ontevredenheid met Brussel, maar ook met de eigen regeringen.
De radicale nationalistische partijen kregen bijna een vierde deel van de zetels. Ze zijn in staat een parlementsfractie te vormen en zodoende quasi een controlepakket van de minderheid in het Europees Parlement te krijgen.
De Europese verkiezingen waren eerder een volksreferendum over de politiek van de vooraanstaande EU-partijen. En bijna allemaal zijn ze daarbij door de mand gevallen. De duidelijkste voorbeelden zijn Groot-Brittannië en Frankrijk.

Iets meer dan 43% van de 400 miljoen Europese stemgerechtigden nam deel aan de verkiezingen. Toen alle stembiljetten waren geteld, werd duidelijk dat de Europese stemmen een hele grote protestverklaring tegen veel dingen vormen die de Europeanen niet bevallen, vooral tegen de achtergrond van de gevolgen van de financiële crisis. Hen bevallen de wijd geopende deuren voor de immigranten, het goochelen met de traditionele waarden, het verlies van de zin van de Europese integratie en de vele bureaucraten in Brussel niet.

Ook in Italië zijn de eurosceptici succesvol bij de Europese verkiezingen: Beppe Grillo´s M5S behaalde met 26,5% verrassend de tweede plaats achter de sociaaldemocraten van Enrico Letta (33%). Forza Italia komt op 20%, Lega Nord op 6% en de linksen van Tsipras op een verrassende 4,2%.

Denemarken en Hongarije: Ook hier winnen de nieuwe “rechtspopulisten”

Denemarken: De “rechtspopulisten” zijn eveneens een nieuwe, jonge partij, de Deense volkspartij. En zij wint ruim van de oude systeempartijen.
In een discussiebijdrage in de Deense krant “Berlingske Tidende” schrijven de Denen: “Ooit stemden we allebei met ´Ja´ tegen de EU, maar zelfs al klinkt het voor velen overdreven en paranoïde: de EU bezit het potentieel voor een nieuwe Sovjet-Unie. De EU schaadt Europa.”

Hongarije. Sensationele winst voor anti-zigeunerpartij Hongarije
In Hongarije heeft de anti-zigeunerpartij Jobbik tijdens de Europese verkiezingen voor een sensatie gezorgd. Vanuit het niets is Jobbik de derde partij van het land geworden.
Uit de maandag gepubliceerde einduitslag blijkt dat Jobbik bijna 15 procent van de stemmen heeft vergaard en met drie zetels in het Europees Parlement komt.

Samenvatting artikelen:
http://ejbron.wordpress.com/