UKIP BAANT DE WEG VOOR EUROSCEPTISCHE REVOLUTIE! – PVV IT’S YOUR TURN NOW!!!!

De partij van Nigel Farage veegt de vloer aan met de concurrentie.

Lezers die, net als ik, de peilingen in Groot-Brittannië goed in de gaten houden zal het ongetwijfeld zijn opgevallen dat het bij-zon-der goed gaat met UKIP, de partij van euroscepticus Nigel Farage. Waar die club een paar weken geleden een kleine achterstand had op Labour, maar een grote voorsprong op de Tories, gaan Farage en co. nu fier aan de leiding.

ukip1Zie hier de resultaten van een peiling dit weekend:

Ukip has surged into the lead in the European election contest despite a bruising week of controversies, a poll revealed today. Nigel Farage’s party recorded 31 per cent support in YouGov research for a Sunday newspaper, three points ahead of Labour, with the Tories languishing in third on 19 per cent. It is the first time the company has given Ukip an outright advantage in the race, with ballots due to be cast in less than a month.

Er komen grote veranderingen aan in de Europese Unie, niet alleen in Groot-Brittannië. Farage doet het daar geweldig en zal de verkiezingen vrijwel zeker winnen. Dit terwijl hij van alle kanten wordt aangevallen omdat zijn partij zogenaamd racistisch dan wel xenofobisch zou zijn.

Hij houdt zijn rug recht en blijft zijn boodschap rustig verkondigen: de EU maakt meer kapot dan je lief is, Britten willen baas zijn over eigen grenzen (en wetten). Brussel heeft daar niets mee te maken. Het is duidelijk dat de Britse kiezer die mening deelt en massaal de overstap maakt naar zijn relatief jonge partij.

UKIP bus ad UKIPNO.EUOndertussen ziet het ernaar uit dat eurosceptische partijen het ook geweldig gaan doen in andere landen. Denk daarbij aan Nederland, Italië, Frankrijk en ga zo maar door. Sterker nog, het heeft er alle schijn van dat ze uiteindelijk eenderde van de zetels in het Europees Parlement in handen zullen krijgen. Natuurlijk worden ze direct buitengesloten door de (langzaam slinkende) eurofiele meerderheid, maar die doet dat met gevaar voor eigen leven… of in ieder geval voor eigen carriere.

De gemiddelde Europeaan wordt namelijk steeds eurosceptischer. Als Brussel dat negeert loopt de handel de komende jaren vrijwel zeker uit de hand, met een bevolking die zich niet alleen genegeerd, maar ook geminacht voelt. Daar kan op termijn niets goeds van komen.

De eurofielen die het voor het zeggen hebben in Brussel doen er daarom bijzonder verstandig om de opkomst en succes van partijen als UKIP buitengewoon serieus te nemen. Nu is het afwachten of ze daar de moed én de wijsheid voor hebben.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/04/ukip-baant-de-weg-voor-eurosceptische-revolutie