EU WIL INZAGE VAN DE INHOUD VAN UW BANKKLUIS!

Geheim document: Brussel is van plan om alle kluisjes te openen met geweld deze zomer. Reden: belastingontduiking. Naast contant geld zijn de inspecteurs ook op zoek naar edelmetalen. Europees commissaris Olli Rehn van monetaire zaken ”Wie niets te verbergen heeft, hoeft u nergens bang voor te zijn.” Volgens financieel woordvoerder van Die Grüne (een soort Groenlinks) : “Dit is Een belangrijke stap in de richting van fiscale billijkheid en sociale rechtvaardigheid.” Dat meldt de Duitse financiële website MMnews.de.

BANKKLUISOperatie “Lockbox2014″
De houders van kluisjes in banken kunnen in problemen komen. Volgens een geheim document wil de Europese Unie nog dit jaar inzagen hebben in alle kluisjes. De voorbereidingen zouden al in volle gang zijn Tegen de zomer moet de actie met de codenaam “lockbox2014″ worden uitgevoerd. De Europese Commissie vermoed dat er miljarden aan zwart geld en andere kostbaarheden illegaal verworven zijn. Naast contant geld hebben de autoriteiten de zinnen gezet op edele metalen zoals goud en zilver.

De kluisjes bij de banken werden tot voor kort onaantastbaar beschouwd. Maar dat gaat veranderen. Volgens een overzicht van de Commissie van Financiën van Brussel, liggen er in de kluisjes illegale bezittingen opgeslagen in de orde van 3-cijferige miljarden.
Rond 1000 speciaal opgeleide inspecteurs zijn bevoegd om de kluisjes en eigenaren onder de loep te leggen en te onderzoeken of de inhoud legaal is. De eigenaar moet altijd kunnen aantonen hoe hij aan de opgeslagen bezittingen is gekomen. Dit kan echter vaak heel moeilijk zijn, omdat veel eigenaren die kluisjes al tientallen jaren gebruiken waardoor het onmogelijk meer is om de herkomst nog te achterhalen. Als geen bewijs overlegd kan worden, dan wordt de inhoud onmiddellijk in beslag genomen.

Bron:
http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/04/eu-wil-inzage-van-de-inhoud-van-uw-bankkluis/