63 MILJOEN AAN VERKEERDE TOESLAGEN ‘WEGGELEKT’

Hier alweer een gigantische fout van de Belastingdienst!
Lees hoe laconiek de Belastingdienst en onze incompetente “bestuurders” hierop reageren! In de trant van “Ach we maken ons er niet druk om, het volk draait er wel weer voor op!”

In de laatste zes maanden van 2013 zijn bij de Belastingdienst 63 miljoen euro aan onterecht uitgekeerde toeslagen weggelekt. Dat betekent dat de fiscus niet verwacht dat het geld nog wordt teruggestort.

geldverspildDat meldt RTL Nieuws op basis van eigen onderzoek. Sinds de invoering van het huidige toeslagensysteem in 2006 is ongeveer 336 miljoen euro afgeschreven, schrijft RTL.

De grootste verliezen werden geleden bij de huurtoeslag, waar 136 miljoen euro weglekte. De fiscus keerde 97 miljoen euro aan kinderopvangtoeslag onterecht uit. Negentig miljoen euro ging onterecht naar zorgtoeslagen, dertien miljoen naar kinderbijslag.

De slappe  uitvluchten:

Volgens de Belastingdienst kan het geld op verschillende manier weglekken. Zo kan iemand failliet gaan of in de schuldhulpverlening terecht komen. Ook kan een scheiding of de geboorte van een kind de financiële situatie veranderen. Of een persoon vertrekt gewoon naar het buitenland, zonder terug te komen.

“Wanneer iemand in betere omstandigheden verkeert, kunnen we hem of haar weer aan het jasje trekken”, zegt een woordvoerder van de Belastingdienst tegen NU.nl.  (wie in hemelsnaam gelooft dit?)

Staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes (VVD) is niet geschrokken van het nieuws dat er de afgelopen zes maanden bij de Belastingdienst 63 miljoen euro aan onterecht uitgekeerde toeslagen is weggelekt. “Al vind ik dit wel aan de hoge kant”, zei Wiebes woensdag in een kennismakingsdebat met de Tweede Kamer. Volgens Wiebes is het bedrag ongeveer gelijk aan de som die in de eerste helft van 2013 ‘verdween’. “Er is dus geen sprake van een trendbreuk. Maar we moeten er heel actief naar streven om dit bedrag omlaag te krijgen”, zei de begin vorige maand aangetreden Wiebes. (hij denkt dat hij wonderen kan verrichten!)

De problemen rond de Belastingdienst houden de gemoederen al maanden bezig. Staatssecretaris van Economische Zaken Frans Weekers (VVD) moest in februari het veld ruimen nadat bleek dat hij problemen bij de fiscus niet kon oplossen.

Zijn opvolger Eric Wiebes (VVD) liet begin deze maand weten dat een kwart van de ten onrechte uitgekeerde toeslagen aan Bulgaren was teruggevorderd door de Belastingdienst.  Er stond op 1 februari nog 3,1 miljoen euro open. (denkt hij nu echt dat wij zo dom zijn om dit te geloven?)

De Belastingdienst laat desgevraagd weten de conclusies van RTL te bestuderen en pas later woensdag te reageren.

Bron: http://www.nu.nl/economie/3736347/63-miljoen-verkeerde-toeslagen-weggelekt.html

Wij realisten weten allemaal waar deze “verkeerde” toeslagen naar toe zijn  gegaan!

SLAVEN VAN NEDERLAND: DE VETTE ‘BEZUINIGINGEN’ KOMEN ER BINNENKORT WEER AAN!