PANIEK IK HET KIPPENHOK!

Dat is toch ongehoord! Hun vechthanen, die het ochtendkraaien hebben afgeleerd en jarenlang kampioenen waren, hebben verloren! Als hoofd van de ren hadden zij stiekem roofvogels binnen gelaten om zo de macht in handen te houden. Maar nu is er een andere haan met witte veren, gekomen die wel durfde te kraaien en die niet alleen een groot deel van hun vogelvolk achter zich aan heeft gekregen, maar die ook nog als nummer 1 op de lijst van kampioenen staat!

vechthaanDit kan toch niet? Er moet toch iets gevonden worden om deze haan in diskrediet te brengen?
En kijk eens, hun wanhopige wens wordt beloond! De kampioen heeft toen de zon opkwam iets te hard gekraaid! En dat KAN toch niet, dan maak je toch iedereen, ook de roofvogels, wakker? Nu hadden ze eindelijk een stok om te slaan! Een haan die durft te kraaien en daarmee iedereen wakker schudt, is tegen de regels, want een slapende meute kun je gemakkelijk beroven.
De hanen begonnen de bewoners van de kippenhokken te overtuigen dat dit een enorme overtreding was! Want stel je voor dat ze er achter zouden komen dat de roofvogels niet zo mak waren als zij dachten!

Wat ze over het hoofd zagen was, dat er een groot deel van het kippenhok al lang wakker was, of wakker is geworden en in de gaten hadden dat dit een zielige poging was van de onbetrouwbare hanen om de macht weer in handen te krijgen!