ELECTORALE BELOFTES? VVD WIL HARDERE AANPAK BIJSTADSTOERISME.

Bij dit soort “beloftes” vlak voor de verkiezingen, gaan er bij mij altijd een paar belletjes rinkelen. Ik geloof niets meer totdat het voor de volle 100% is geëffectueerd!

De VVD wil het veel moeilijker maken voor migranten uit andere landen van de Europese Unie (EU) om in Nederland bijstand te krijgen. Gemeenten moeten vóór het verlenen van een bijstandsuitkering eerst aan de Immigratie- en Naturalisatiedienst vragen of een EU-burger in Nederland mag zijn en blijven.

AzmaniAzmani: ‘Je hand ophouden, doe je maar in je eigen land.’

Als de arbeidsmigrant geen recht heeft op een verblijf in Nederland, dan verliest hij het recht op bijstand, vindt Malik Azmani. Het VVD-Kamerlid komt daartoe met een initiatiefwet, zei hij donderdag. blijven.

Het aantal Poolse migranten dat een werkloosheidsuitkering aanvraagt, in één jaar is toegenomen met 277 procent. Maar ook in bijstand is een forse stijging te zien.
Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) doet te weinig tegen bijstandstoerisme volgens Azmani. Uit cijfers blijkt dat dit fenomeen sterk toeneemt.

Ook vindt Azmani dat Nederland vaker burgers uit de Europese Unie (EU) zou moeten uitzetten als zij in ons land zijn veroordeeld voor een delict. Staatssecretaris Fred Teeven (VVD, Veiligheid en Justitie) maakt hier nog te weinig gebruik van.

http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2013/11/VVD-wil-vaker-criminele-EU-burgers-uitzetten-1411366W/

We zullen in elk geval moeten afwachten voordat wij de vlag (iets boven halfstok) gaan hijsen!