DE VOEDSELBANKEN IN NEDERLAND KRIJGEN GEEN CENT VAN DE 3,5 MILJOEN UIT HET EUROPEES FONDS VOOR ARMOEDEBESTRIJDING

De voedselbanken in Nederland zijn boos omdat het kabinet van de 3,5 miljoen euro uit een nieuw Europees fonds voor armoedebestrijding geen cent besteedt aan voedselhulp. Terwijl de voedselbanken kampen met een groot tekort aan etenswaren en een toenemende vraag, meldt de Volkskrant.

voedselsubsidieNederland maakt voor het eerst gebruik van de Europese subsidiepot voor armoedebestrijding omdat het geld behalve voor voedselhulp nu ook kan worden gebruikt voor initiatieven die burgers in armoede uit hun sociale isolement halen. Dat vindt het kabinet effectiever.

Leo Wijnbelt, voorzitter van Voedselbanken Nederland, noemt het onthutsend dat de overheid de voedselbanken links laat liggen. “Veel gezinnen leven een hele week van een pakket van de voedselbank dat voorziet in 2 dagen voeding.”

http://www.metronieuws.nl/nieuws/boze-voedselbanken-krijgen-geen-cent-uit-europees-fonds-voor-armoedebestrijding/SrZncn!176pGF6kTscPw/

Het kabinet heeft zoals altijd “andere plannen” met de 3,5 miljoen (die ongetwijfeld de ‘zelfverrijking’  ten goede komen!)