EU TEGEN DE ZWITSERS: DE LOOPGRAVENOORLOG BEGINT!

Door EJBron

Na de voor de EU-elite verrassende uitslag van het Zwitserse referendum dreigt er een langere ruzie tussen de regerenden in Bern en Brussel. De oorzaak is het “Nee” van de Zwitserse bevolking tegen de ongebreidelde massa-immigratie “Made in EU”. De Brusselse beroepspolitici, hun regionale vazallen en hun mediale kettinghonden reageerden onmiddellijk zoals verwacht kon worden: met beledigingen. Het doelwit van deze beledigingen was – wat anders – het “domme” Zwitserse (kiezers)volk.

De vicevoorzitter van de SPD, Ralf Stegner, gaf als volgt uitdrukking aan zijn onvrede: “Die zijn gek, die Zwitsers” en dichtte hen een dreigende idiotie toe. Ook een Oostenrijks woordje mocht niet ontbreken in Brussel: Hannes Swoboda van de SPÖ verklaarde dat de Zwitsers lange tijd geprofiteerd zouden hebben van de immigratie uit de EU-landen. Ook hij verweet hen “de krenten uit de pap te pikken.” Swoboda, de zelfbenoemde vechter tegen extremisme, heeft al ervaring bij het roepen om sancties: Hij had, zoals bekend, in 2000 al heel goed zijn best gedaan bij de sancties van de EU tegen Oostenrijk en deze massaal ondersteund. Andere commentaren uit Brussel klinken ongeveer hetzelfde: “Zwitserland heeft afscheid genomen van Europa”, “De uitslag van het referendum is niet logisch”, “We kunnen dit niet accepteren.”

Verschil tussen gepubliceerde en publieke opinie

In werkelijkheid hebben de Zwitsers een signaal afgegeven. Het feit dat Brussel zich nu al massaal met de Zwitserse politiek bemoeit, hoewel het land helemaal geen lid is van de EU, verontrust veel Zwitsers. De beledigingen van de politieke klasse in Brussel en uit andere Europese hoofdsteden worden niet gewaardeerd. Ook de sluipende effecten op het leven van alledag en vooral de stapsgewijze ondermijning van de democratie hebben tot een enorme verslechtering van de stemming geleid.

Dat echter velen in het EU-volk ook zo denken als de Zwitsers, kon men eveneens op lezerforums volgen. In veel van deze commentaren (uit Frankrijk, Nederland, Duitsland enz.) klonk spijt en ook woede door dat men in zijn eigen land niet (meer) naar zijn mening werd gevraagd, zoals dat in Zwitserland het geval was. Het referendum in Zwitserland zou de burgers op het idee kunnen brengen zelf meer democratie en invloed te eisen. Daarvoor is men in Brussel blijkbaar bang. Misschien klinken daarom de reacties van politici en eurocraten zo merkwaardig schril.

http://ejbron.wordpress.com/2014/02/23/eu-tegen-de-zwitsers-de-loopgravenoorlog-begint/

———– oo ————-

eunazi

EUNMASK: Hiermee onthult de EU duidelijk de gedragslijn van het Nazisme!
http://www.vrijspreker.nl/wp/2010/04/de-nazi-wortels-van-de-de-europese-unie/

http://www.eu-facts.org/en/background/dark_roots_europe_lecture.html