ZWITSERS EXPERIMENT (DE NACHTMERRIE VAN DE EU)!

(deel 3 van “Waarom de EU en ons kabinet tegen een referendum zijn”)

Door: Jan Dwarshuis.

De Zwitsers gooien hun grenzen dicht. In plaats van daar op hoge toon verontwaardigd over te doen, zouden de verantwoordelijke politici van de Europese Unie er beter aan doen om te kijken waarom ze dat doen. Waarom willen eigenlijk zoveel mensen in Zwitserland wonen?

Wat al langer in de lucht hing werd afgelopen week bevestigd: Zwitserland wil zijn immigratie verder aan banden leggen. Ik heb hier al eens eerder aandacht aan besteed, maar het is nu een feit. Heel langzaam gaan we terug in de tijd. Misschien krijgen we bij Basel wel weer van die ouderwetse grenscontroles. Ik zie het als een eerste waarschuwingssignaal richting de gehele EU. Het is koren op de molen voor de ‘Le Pens’ en ‘Wildersen’ van deze wereld.

Zwitserse_campagne

Door de aanname van het immigratievoorstel zal Zwitserland nooit toetreden tot de EU. Dit vind ik goed nieuws, omdat ik de EU op te veel fronten een gammel geheel vind. Als het al lukt, gaat het nog decennia duren voordat Europa een sterk geheel is. Ik heb mijn twijfels en handel hier ook naar. Wanneer het Zwitserse experiment wordt overgenomen door landen zoals Frankrijk en Nederland, dan staat de toekomst van de EU als monetaire unie op het spel.

De recente uitlatingen van de voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barosso, zijn kinderachtig te noemen, het zijn loze dreigementen. In plaats daarvan zou de EU zich moeten afvragen waarom zoveel van haar onderdanen zo graag in Zwitserland willen wonen en werken.

Het antwoord op deze vraag is simpel: door onverantwoorde acties heeft de EU de koopkracht, het pensioen en de waarde van het huis van haar burgers geruïneerd.

Zwitserland is veruit het sterkste land van Europa. Het is daarom volstrekt begrijpelijk dat de Zwitsers dit onder geen beding om zeep willen laten helpen door een arrogant Brussel. Hoe dit alles af zal lopen is volgens ondergetekende betrekkelijk eenvoudig; Zwitserland en de EU komen vanzelf weer om de tafel te zitten. Nieuwe afspraken zullen het gevolg zijn, maar dit zal nog wel even op zich laten wachten.

Lees hier het hele artikel:
http://www.ftm.nl/column/zwitsers-experiment/

Deel 2: “Zwitserland heeft aangetoond: in een democratie telt de wil van de meerderheid!”