RADIOSTILTE OMTRENT ESM!

Bekend is dat Nederland 40 miljard euro moet reserveren, waarvan 4,6 miljard de aankomende jaren overgemaakt moet worden. Dat is 5,71 procent van het totaal.
Nederland verstrekt rechtstreeks een deel van het beloofde kapitaal aan het ESM (1,8 miljard eind 2012 en daarbovenop 2,8 miljard per medio 2014!

Totaal 4,6 miljard aan betaald kapitaal in 2 jaar tijd. Het ESM kost Nederland dus 2,3 miljard per jaar.)  

ESM check in 2012:ESM-check

En weer de zoveelste FAKE  Verkiezingsbelofte: “Rutte wil lastenverlichting vanaf 2014”! In het verkiezingsprogramma van de VVD is vanaf 2014 ruimte voor lastenverlichting.

PVV-leider Geert Wilders zegt in een reactie dat de genoemde lastenverlichting een ‘schamel doekje voor het bloeden’ is. “Rutte heeft de belangen van de Nederlandse belastingbetaler verkwanseld door miljarden aan leningen en garanties over de balk te gooien o.a. aan de Grieken, Spanjaarden en de blanco cheque van 40 mrd van het ESM.
“Dat geld zien we nooit meer terug. Tegenover die enorme lasten is de door hem genoemde lastenverlichting een ongeloofwaardig schamel doekje voor het bloeden”, Aldus Wilders.

Artikel in GeenStijl:
Nederland bankroet aan ESM-garanties
In oktober 2012 werd het noodfonds ESM in werking gezet, een keten van Europese geldpersen die hyperinflatie en burgeroorlog in de EU moeten voorkomen. Hoe werkt het? Simpel: de monetaire machine eet Noord-Europese euro’s en spuugt ze onder de schijn van strenge voorwaarden tranche voor tranche weer uit in Zuid-Europa. (Een tranche is een zeecontainer met cash om pinautomaten te vullen, om bank runs te voorkomen – red.) Een jaar later zijn de Nederlandse garanties aan IMF, ECB, ESM en overige Europese noodfondsen opgelopen naar 201 MILJARD EURO. Vergelijk: in 2012 bedroeg het Bruto Nationaal Product van Nederland 607 miljard euro (bron: CBS).

Nederland heeft dus een derde van het bruto inkomen toegezegd aan garantstellingen voor het buitenland. Als die allemaal opgeëist worden, gaat Nederland harder failliet dan de USA.

Tevens drogen dan alle uitkeringen, subsidies, toeslagen en overige gratis geld-stromen op en is het iedere burger voor zichzelf bij het hamsteren van blikvoer en stokvis. Want dan breekt absoluut de pleuris uit. De Rekenkamer heeft de risico’s voor Nederland geanalyseerd en ontdekt dat veel instellingen waar we garant voor staan géén idee heeft hoe groot de risico’s zijn, noch financieel vermogen heeft om tegenvallers zelf op te vangen.

Dit kleine landje in Europa is 1 van de grootste netto betalers van de ESM, waarmee ze haar eigen doodsvonnis heeft  getekend !

http://www.youtube.com/watch?v=1GaH2MqXfxM

http://www.boublog.nl/2011/11/06/esm-alarm-een-staatsgreep-in-17-eu-landen/

http://ejbron.wordpress.com/2012/05/17/esm-een-zwarte-dag-voor-de-democratie/

http://www.nrcnext.nl/blog/2012/06/04/next-checkt-%E2%80%98nederlanders-betalen-per-hoofd-het-meest-aan-het-esm%E2%80%99/