HOE STAAN WE ER NU WERKELIJK VOOR?

Onderstaand een paar citaten uit het Artikel van Gerrit Welbergen op 14 januari 2014

Het sentiment van ons consumenten wordt onbewust beïnvloed door diverse factoren. Onze gevoelens zijn nu eenmaal makkelijk te manipuleren. Dat weten we allemaal, maar toch laten we ons met het grootste gemak verleiden.

Zo worden we vaak onbewust bewerkt door bepaalde gestuurde media met hun subjectieve manier van berichtgeving. Zo werkt het ook met de nieuwsberichten over de ontwikkelingen binnen onze economie. Er is alles aan gelegen om meer positiviteit te kweken m.b.t. de economische ontwikkelingen. Vertrouwen in de economie kun je aanpraten door opbeurende berichten de wereld in te slingeren. Vertrouwen bij de consument kun je opwekken door te beloven dat iedereen koopkrachtverbetering tegemoet kan zien.
Begin januari hebben we flink wat positieve berichten om de oren gekregen. Diverse verwachtingen werden naar boven bijgesteld. Dat hoort allemaal bij het spel.

Het laten rondtollen van geld in een carrousel en het uitdelen van geld in een frauduleus toeslagensysteem voegt totaal niets toe in onze verouderde economie!

armoeverborgen

Verborgen armoede

De participatiegraad van de beroepsbevolking wordt angstwekkend minder. Het wordt zachtjes aan tijd om ook in Nederland de (verborgen) armoede te meten. Dat kan tegenwoordig heel makkelijk door de cijfers te verzamelen van de aantallen cliënten van alle voedselbanken in Nederland. Deze vervolgens publiceren naast alle andere economische berichten. Pas wanneer deze aantallen een (blijvend) dalende lijn gaan vertonen mogen we hosanna roepen!

 

armoe3http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2013/12/armoede_rukt_op_in_het_rijke_n.html

Lees hier het hele artikel:
http://biflatie.nl/artikelen/economisch/hoe-staan-er-nu-werkelijk-voor/

ATTENTIE!
Op zaterdag 15 maart 2014 om 13 uur vindt er een Landelijke protestdag tegen armoede in Nederland plaats!
http://delangemars.nl/?p=3616