OUDERENMISHANDELING DOOR MILJARDENBEZUINIGINGEN IN DE ZORG!

Op donderdag 16 januari was op Nederland 2 bij Zembla een item te zien over ouderenmishandeling. Professionals uit het veld vrezen voor een toename van ouderenmishandeling als gevolg van bezuinigingen in de ouderenzorg, blijkt uit het tv-programma Zembla. Ook het Ouderenfonds was in de uitzending.

oudferenmish

Zembla tekent verhalen op van mensen die met ouderenmishandeling te maken hebben gehad. Zo is er meneer Koelma, die zijn dementerende echtgenote met een ketting om haar hals aan de radiator vastbond. Een verzorgster in een verpleeghuis die toegeeft wel eens patiënten te slaan. En een 91-jarige mevrouw die overlijdt na een val uit bed in het verzorgingshuis. De schouwarts tekent niet voor een natuurlijke dood, vanwege de uiteenlopende fracturen en verwondingen. De familie verdenkt de instelling van mishandeling en schakelt de Inspectie voor de Gezondheidszorg in. Ook brengt Zembla een bezoek aan een blijf-van-mijn-lijf huis voor ouderen, ergens op een geheime plek in Nederland.

Er is een miljardenbezuiniging gaande in de ouderenzorg. De overheid sluit de komende jaren 800 van de 2200 verzorgingshuizen en duizenden thuiszorgmedewerkers worden ontslagen.

Bert Keizer, verpleeghuisarts en publicist: “We zijn ouderen aan het wegduwen uit de overheidsvoorzieningen en aan het terugduwen in hun eigen hok, waar we ze veel sterkte toewensen.”

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1390053

Ook de chronisch zieken en gehandicapten zijn de dupe van de bezuinigingen.

SP-Kamerlid Renske Leijten vindt dat de regering nu moet stoppen met het bezuinigen op tegemoetkoming in zorgkosten voor chronisch zieken en gehandicapten. Leijten: ‘In zes jaar tijd presteerden achtereenvolgende kabinetten het om 2,5 miljard te bezuinigen op tegemoetkomingen voor chronisch zieken en gehandicapten. Met als klap op de vuurpijl het schrappen van compensatie voor eigen risico en de tegemoetkomingen voor chronisch zieken en gehandicapten (WTCG).

http://www.sp.nl/zorg/nieuwsberichten/15767/140122-leijten_laat_chronisch_zieken_en_gehandicapten_nou_eindelijk_met_rust.html

ouderenmish.

Laffer kan het niet! Ze pakken de meest kwetstbaren in de maatschappij!