LAST CHRISTMAS? RELIGIE IS DE NO. 1 OORZAAK VAN ALLE OORLOGEN!

Kerst 2013! Hoe lang nog? Hier een kleine overdenking…

Godsdienstoorlogen komen in de gehele geschiedenis voor vanaf de Oudheid!
Aangezien het grootste deel van de wereldbevolking een of ander geloof aanhangt, zul je overal ontkenningen lezen, maar ik denk dat iedereen met een gezond verstand en een goed waarnemingsvermogen bliksemsgoed weet dat, op een paar kleine politieke geschillen na, de hoofdoorzaak van de meeste oorlogen in het verschil van de diverse soorten religie ligt!
De conflicten beginnen uit “kleine” ongeregeldheden, zoals het verbieden van religieuze tekens en gewoontes (o.a. in 312, waarbij de Romeinse keizer Constantijn de Grote christelijke tekens zou hebben aangebracht op de schilden van zijn soldaten om daarmee de overwinning te behalen), tot zeer barbaarse, zoals genocide op grote groepen andersgelovigen, zelfs die van hun eigen volksgenoten!
Hoe groter de religieuze indoctrinatie van de gelovige groepen, hoe wreder de vergeldingen (publieke onthoofdingen, verbrandingen, stenigingen, etc.)!
De ellenlange lijst met voorbeelden uit het verleden kun je hier lezen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Godsdienstoorlog

de mens schiep

Bij een groot deel van de bevolkingsgroepen is dit nog steeds niet veranderd! Waar vroeger de “Christenen” zich net zo schuldig maakten aan barbarisme, heeft de evolutie hen inmiddels geciviliseerd! Echter bij bepaalde groepen in de niet-westerse landen van de wereld heeft deze evolutie zeer beperkt oftewel NOOIT plaatsgevonden! Religie leidt dus bij bepaalde groepen niet alleen tot stilstand in de evolutie maar ook tot destructie van de mensheid!
Er is slechts 1 religieuze uitzondering en dat is het boeddhisme! Maar ook de boeddhisten worden stelselmatig uitgemoord!

Over een paar eeuwen, en misschien nog veel eerder, zal er door al deze religieuze oorlogen geen 1 lid van het menselijk ras meer op aarde te vinden zijn!

Lees dit voorbeeld maar:

http://ejbron.wordpress.com/2013/12/24/doel-van-de-arabische-lente-uitroeiing-van-de-christenen/

Waarom vraagt niemand zich ooit af of afschaffing van alle religies niet tot een algemene (eeuwige) wereldvrede kan leiden?
Of blijft dit WISHFUL THINKING?

worldpeace