“Op naar een totalitair Europa?”

Een betere kop boven dat artikel zou zijn geweest: ‘Rutte doet Nederland in de uitverkoop aan de EU’. Steen Jacobsen, hoofdeconoom van de SAXO bank, typeerde deze week deze gang van zaken als ‘Op naar een totalitair Europa’.

ZEGGEN JULLIE STRAKS OOK:

nicht gewusst

E.J. Bron

Screenshot_21

(Door: trias politica)

Minister-president Rutte denkt dat weldenkend Nederland van lotje getikt is. Dat we niet weten wat de VVD en haar politieke tegenpool, de PvdA, van plan zijn met Nederland. Dat we niet kunnen lezen en zelfstandig nadenken. Rutte en zijn team denken dat zij ongestraft de Nederlandse soevereiniteit stukje bij beetje kunnen overdragen aan Brussel.

Eergisteren opende de NRC in een stuk met de kop: ‘Rutte staat toch macht af aan EUBrussel krijgt meer zeggenschap over de economieën van de lidstaten’. Een betere kop boven dat artikel zou zijn geweest: ‘Rutte doet Nederland in de uitverkoop aan de EU’. Steen Jacobsen, hoofdeconoom van de SAXO bank, typeerde deze week deze gang van zaken als ‘Op naar een totalitair Europa’.

Nu bevatte dat NRC-artikel voor insiders natuurlijk geen nieuws. Want hoewel Rutte al jaren verkondigt dat er onder zijn leiding geen soevereiniteit wordt…

View original post 58 woorden meer