DE STIEFKINDEREN VAN DE KOLONIALE REKENING: DE VERGETEN INDISCHE NEDERLANDERS

Joan Marie Rose Gordon geb.1946 (67 jr) is ernstig verzwakt en ziek.
Na de dood van haar man had zij geen enkel inkomen en uiteindelijk werd zij op straat gezet omdat zij geen huur meer kon betalen. Drie jaar lang zwierf zij door Malang (Indonesië). Joan sliep op dat moment op de grond voor bij de trappen van het Ramayana warenhuis in Malang.
Joan was ziek en zodanig verzwakt dat zij overdag bleef liggen op de grond.
Het is een wonder dat haar oud buurmeisje die op een dag ging winkelen bij het warenhuis Joan zag liggen. Zij is door haar buurmeisje meegenomen en tijdelijk ondergebracht in een leegstaande woning. Het is echter een voorlopige oplossing.
Dit is slechts het topje van de ijsberg!

indos

De Stichting: “Help de Indischen in Indonesia” wordt NIET gesubsidieerd en is afhankelijk van de donaties van een handvol particulieren. Deze mensen helpen volkomen belangeloos de ouderen in Indonesië, die in erbarmelijke omstandigheden leven! Ze hebben onlangs ondersteuning gekregen van de stichting “Max Maakt Mogelijk” die 2 hartverscheurende video’s heeft gemaakt van deze vergeten Indische Nederlanders! Ook bovenstaand verhaal van Joan is een verzoek om hulp die bij de Stichting is binnengekomen!
De mensen van de Stichting hebben Joan opgezocht en met haar gesproken. Tijdens het gesprek gaf Joan aan dat zij te moe was en het zwervend leven niet meer aan kon.
De Stichting heeft haar financieel voor drie maanden geholpen, en met de buurvrouw afgesproken dat Joan voorlopig in het huis kan blijven tot er een definitieve oplossing is gevonden.

Hieronder nog een paar voorbeelden van het werk van deze Stichting:

Begin november ’13 werden wij per email uit Nederland verzocht om twee ouderen die dringend hulp nodig hadden te helpen.

En in een ander geval kregen wij via onze vrijwilliger in Malang het bericht binnen dat er een vrouw al drie jaar op straat leefde en geen onderdak had. Lola Meyer geboren in Kediri 83 jaar oud, woont in Sidoarjo en is getrouwd met Johannes Sudiono, en zij hebben twee kinderen. Haar man overleed in 2011. Zij heeft geen pensioen en leeft van dag tot dag. Ook haar gezondheidstoestand is slecht.
Beide kinderen, inmiddels begin zestig, hebben het zelf heel moeilijk en zien geen enkele gelegenheid om hun moeder te helpen.
De Stichting heeft besloten om haar een vaste uitkering te geven en een vergoeding voor medische kosten.

Jan van Kriegenberg 70 jaar, woont in Dampit en is getrouwd. Zij hebben twee kinderen. Hij en zijn vrouw wonen nu bij een van hun kinderen in.
Hij heeft geen pensioen of ander inkomen. Zijn vrouw kan niet meer lopen, zij lijdt aan de ziekte van Osteoporose (botontkalking)
De vader van Jan vertrok in begin jaren 50 naar Nederland en liet zijn Indonesische vrouw en zoon Jan zonder een cent achter.
Om te overleven heeft zijn moeder als bediende gewerkt en mochten zij bij haar werkgever inwonen.
Jan heeft tot 5 jaar geleden overal gewerkt en voor zijn moeder gezorgd, maar wegens gezondheidsklachten is hij gestopt met werken. En ook hier is het voor zijn kinderen niet mogelijk om wegens geldgebrek te overleven, laat staan om de medische kosten van hun ouders te betalen
De Stichting heeft ook hier besloten om Jan een vaste uitkering te geven en een vergoeding voor medische kosten.

indo's6

De vraag om hulp van de ouderen blijft toenemen. Verleden jaar hielp de Stichting 24 ouderen; dit jaar is dit toegenomen met 66 ouderen in Surabaya en andere plaatsen in Oost-Java.
De uitbreiding van onze hulpverlening hebben zij kunnen realiseren mede dankzij de donateurs en ook via de samenwerking met de stichting Max Maakt Mogelijk,
Maar dit is natuurlijk een druppel op een gloeiende plaat omdat er slechts een paar gevallen van de honderdduizenden achtergebleven Indische Nederlanders bekend is!

Ik verwijs hierbij naar mijn blog over de wereldzwendel van onze regering met ontwikkelingsgeld; geld voor alle andere bevolkingen in de wereld en geen rooie cent voor ons eigen volk!  https://eunmask.wordpress.com/2013/12/07/de-grootste-wereldzwendel-de-oorzaak-van-de-crisis/

De Stichting Max maakt Mogelijk, doet ontzettend veel om deze mensen te helpen, maar dit is gezien de enorme aantallen ouderen die in erbarmelijke omstandigheden “leven” een druppel op een gloeiende plaat! Ze hebben hulp nodig! Vooral omdat onze regering die liever miljarden naar corrupte landen stuurt in de rest van de wereld, hun eigen mensen, die voor heb in de oorlog gevochten hebben,  laat creperen!

http://www.maxmaaktmogelijk.nl/projecten/indonesie/vergeten-ouderen-surabaya/

Wilt u  deze stichtingen helpen neem dan contact op met hen via onderstaande sites!

https://www.facebook.com/pages/Help-de-Indischen-in-Indonesia/138629622911381

http://www.maxmaaktmogelijk.nl/projecten/

Bekijk hier de 2 hartverscheurende Video’s!

http://www.maxmaaktmogelijk.nl/projecten/indonesie/vergeten-ouderen-surabaya/