SOCIAAL NETWERK HYVES MET 3 MILJOEN LEDEN STOPT! ZIT HIER MEER ACHTER?

Ten opzichte van Facebook was Hyves een jaar geleden nog in evenwicht (respectievelijk 4,9 en 4,8 miljoen), nu ziet Hyves dat het aantal actieve gebruikers is teruggelopen tot 3 miljoen! TMG vond dit dus een miskoop! en stopt met Hyves.

Hyves1

Vele mediabedrijven zouden dit nog een prachtig resultaat vinden! Ik vraag me daarom toch af of TMG, een volle dochter van Telegraaf Media Groep niet een andere reden heeft gehad om de stekker er uit te trekken!

Opvallend is namelijk ook dat de Telegraaf, vroeger een “gematigd rechtse krant”, steeds meer dezelfde selectieve linkse berichten publiceert als de (gemanipuleerde) linkse media! En op Hyves worden overwegend toch meer rechtse artikelen (in o.a. blogs) gepubliceerd!

Ik denk dat je een netwerk met 3 miljoen actieve leden niet bepaald een ‘miskoop’ kunt noemen!

En waarom gaan ze, als ze financieel niet nog meer risico’s willen lopen, dan wél door met (non-politieke) de Hyves games? 

Zouden onderstaande voorstellen niet de reden zijn?

Het Europees Parlement discussieert op dit moment over een verontrustend voorstel, dat regeringen ertoe verplicht om burgers, die als “intolerant” worden beschouwd, te controleren. Dit kan bijvoorbeeld tot een verbod van alle kritiek op de islam of het feminisme leiden.
https://ejbron.wordpress.com/2013/10/30/eu-wil-intolerante-burgers-controleren/

http://ejbron.wordpress.com/2013/05/23/eu-plant-straffen-voor-partijen-die-niet-de-waarden-van-de-eu-vertegenwoordigen/

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/09/eu_wil_godslastering_wereldwij.html

Wat denken jullie?