HET GESPREIDE GOUDEN BEDJE VAN ONZE POLITICI!

Ik had net mijn boodschappen gedaan en was op weg naar huis, toen ik zag dat de zon heerlijk op het terrasje scheen. Ik dacht ik ga gewoon lekker even een kop koffie nemen en van die paar uurtjes zon genieten. Want voor je het weet is het herfst.

Achter mij zaten 2 oudere heren (gepensioneerd zo te zien) te discussiëren over de toestand in Nederland. Ik was niet van plan om mee te luisteren, maar 1 van hen was waarschijnlijk een beetje doof, dus ze praatten nogal luid.

Ik zal ze voor het gemak maar de meest gebruikte Nederlandse namen ‘Jan en Piet’ geven. Piet was duidelijk de intelligentste van de 2. Ik kan het niet laten om jullie hieronder te laten meegenieten van een stukje van hun discussie.

Jan zei: “Nou, dat was vroeger toch heel anders hoor, die paarse Wim Kok was ook niet zo’n lieverdje, maar die stal tenminste niet alles van het volk, wij konden nog best van ons loon rondkomen en kijk maar naar dat beroemde kwartje van Kok”

kok

Piet: “Kom nou zeg, die omhooggevallen vakbondsman was juist één van de eersten die is begonnen met graaien! Hij heeft heeft ons 17 miljard gekost  en als WAO’er ben ik met die door hem uitgevonden nieuwe WAO-wet vet de dupe geworden! En dan praat ik nog niet eens over de huurverhogingen, verhoging van het openbaar vervoer, verhoging van accijnzen en motorrijtuigenbelasting enz. Die smiecht van een Kok heeft juist de slapende honden van de laatste kabinetten wakker geschud. Die dachten ‘wat die bok van een Kok kan, kunnen wij 10 x beter!  En zo is het ook gebeurd! Het zijn nóg grotere zakkenvullers! Maar wat ik het ergste vind is dat Kok als ex-vakbondsman, die de modale arbeiders zou moeten steunen, heeft ingestemd met een stijging van de bonus voor een ING-topman van 585% !! En nu heeft ie niet alleen bij de ING een topbaan als Commissaris, maar ook nog bij een tiental andere multinationals met salarissen waar je een heel eiland in de Stille Oceaan van kan kopen! Hij heeft in zijn regeerperiode gewoon gezorgd dat zijn gouden bedje met zijden lakens gespreid zou zijn. En dát is exact wat AL onze regeringsleiders nu ook aan het doen zijn! ” En snerend voegde hij er nog aan toe: “die PvdA, die zogenaamd voor de arbeiders moest opkomen heeft het volk verraden! Je kunt ze beter de Partij van de Achterbaksen noemen!”
(ik kon het niet nalaten om stilletjes goedkeurend te glimlachen)..

Jan: “Ja maar de lonen en de koopkracht zijn toen wel gestegen en ook die Bos heeft het toch best wel goed gedaan” Piet barstte hierop in lachen uit en zei: “Jan jij moet echt nodig naar de oogarts, volgens mij heb jij de laatste 10 jaar niets meegekregen! Die Bos en zijn maatje Balken ellende hebben de hele kredietcrisis veroorzaakt. Ze hebben de Bos-belasting ingevoerd en laten gepensioneerden meebetalen aan de AOW. Zij zijn verantwoordelijk voor een ‘reddingsoperatie’ van de banken voor 16,8 miljard euro! Zij zijn medeverantwoordelijk voor de tsunami van asielzoekers en immigranten, voor de verkwanseling van ons land aan de EU d.m.v. het tekenen van het Verdrag van Lissabon!”

Den Haag Tweede Kamer

Ik zag Jan beledigd zijn hoofd schudden en hij zei: “Denk je nu echt dat ik niet zie dat wij met deze regering geen toekomst meer hebben en zo snel mogelijk ons testament moeten opmaken? Dat wij in Nederland niet meer veilig zijn. Ik lees heus wel al die overvallen op ouderen en dat onze rechtstaat hier geen malle moer aan doet. Dat wij sinds de EU overspoeld worden door criminele buitenlanders die hier de boel overnemen! Ik zal straks mijn medicijnen zelf moeten betalen, van mijn pensioen is niets meer over en dat ouderenhulp wordt afgeschaft vind ik schandalig! Ik ben weliswaar niet jong meer maar zeker niet gek!”

Piet wilde toch een handreiking doen en zei: “Jan je hebt volkomen gelijk! Dit volk wordt ingeruild tegen een nieuwe groep uit de Arabische landen, om verzekerd te zijn van hun olie en hun stem!” Want deze regering en hun kapitalistische vriendjes willen, zeker nu er een oorlog komt, zo snel mogelijk hun kapitaal aanvullen om dat eiland in de Stille Oceaan   met dat gouden gespreid bedje te kopen !”

Nadat ze afgerekend hadden stonden ze langzaam op en pakten hun boodschappentas. Toen ze langs mij liepen zag ik op de tas met grote letters staan:  “De VOEDSELBANK heeft uw hulp nodig” …

Realpredictor.

voedselbanktas