HET IS ZOVER! NEDERLAND WORDT HET VOLGENDE PIIGS(N)-LAND!

Er wordt gesproken van PIIGS-landen (Portugal, Ierland, Italië, Griekenland, Spanje) vanwege hun problematische staatsschulden, stijgende werkloosheid en instortende prijzen van onroerend goed. Dit zal binnenkort PIIGSN gaan worden nu Nederland in dit rijtje komt te staan!
De volgende dominosteen die volgens vele insiders en bronnen in de Nederlandse Bank en in onroerend goed kringen zou kunnen vallen, is het spaarzame buurland Nederland. De economie van Nederland zakt in elkaar, huizen staan leeg, de mensen kunnen zich geen nieuwe auto´s meer permitteren, vele steden en gemeenten staan aan de rand van de financiële afgrond. Paradoxaal genoeg zijn de Nederlandse banken door dezelfde onroerend goed zeepbel getroffen als de VS en Spanje meer dan tien jaar geleden. Er werden kredieten verstrekt die hoger waren dan de waarde van de huizen, huizen werden aan klanten verkocht die het zich niet konden permitteren en die niet over welke garantie dan ook beschikten.

game over

Keiharde bezuinigingen werken averechts!
€ 650 miljard hypotheekleningen, 250% schulden huishoudens!
In Griekenland, Spanje en andere crisislanden hebben zware bezuinigingen de crisis juist verergerd. De afgelopen twee jaar zien we dat ook in ons land gebeuren, maar toch kiest het kabinet voor deze voor de economie en samenleving verwoestende route.

De werkloosheid stijgt, de consumptie daalt, de groei is tot stilstand gekomen. Ondanks harde bezuinigingsmaatregelen zal de regering dit jaar het EU-criterium overtreden, volgens welke een nieuwe schuld van meer dan 3% van het BNP verboden is. De economie van Nederland loopt verder terug, de werkloosheid is met officieel 8,1% nog nooit zo groot geweest als sinds de jaren-80.

Twee jaren van strikte bezuinigingspolitiek hebben de economische crisis alleen maar verscherpt. In februari ging het grootste aantal ondernemingen sinds 1981 failliet. Dijsselbloem zal vermoedelijk al snel toezicht moeten houden op zijn eigen land als volgende crisiskandidaat voor een euroland bailout… uit Berlijn.

De nieuwe regering onder de conservatief-liberale minister-president Mark Rutte, begon onmiddellijk de bestaande mogelijkheden om de belasting te ontduiken te blokkeren. Sinds januari zijn deze maatregelen nu voelbaar. Banken en huiseigenaren moeten zich houden aan de realiteit – en die is niet echt fraai. Nederlandse banken hebben in totaal ongeveer 650 miljard euro aan hypotheekkredieten in de boeken staan. De schuld van de private huishoudens ligt bij 250% van het beschikbare inkomen. Ter vergelijking: in Spanje bedraagt deze slechts 125%. Het langzame instorten van de onroerend goed zeepbel in Nederland dreigt nu de hele economie en de banken mee in het verderf te sleuren.

Mike Shedlock van MISH’s Global Economic Trend Analysis trekt de conclusie:
‘De hele eurozone zit diep in de problemen, ook al houden de kleuterjuffies (in Brussel) vol dat het ergste achter de rug is. Ironisch moet het beste inderdaad nog komen, en dat beste is het einde van de eurozone.’

Wordt het PIIGSN of FISH (Frankrijk, nog steeds Italië en Spanje, maar nu ook Holland).

http://www.quotenet.nl/Nieuws/Financial-Times-Nederland-is-een-nieuwe-PIIGS-53220

http://sargasso.nl/wvdd/corrupte-piigs-balkanboeven-maar-ook-nederland-doet-het-niet-zo-goed-qua-integriteit/

http://goudportal.nl/?type=nieuws&itemstr=omg-nederland-en-belgie-voor-324-miljard-euro-blootgesteld-aan-de-piigs