UITGELEKTE KERSTTOESPRAAK! (reblog)

Uitgelekt! De Kersttoespraak! (Observator)

lint

banner

Landgenoten!

Deze Kerst is een bijzondere kerst. En daarom zal mijn toespraak dit jaar ook een bijzondere zijn.

Het was me het jaartje wel! Een jaar waarin wij U duidelijker dan ooit hebben geplukt en geplunderd, waarin wij U hebben geschoffeerd waar we maar konden, een jaar ook waarin U als Nederlanders nóg minder te zeggen kreeg dan toch al het geval was.
Het was het jaar waarin we U wijsmaakten dat we gingen bezuinigen, maar haha, het ging natuurlijk om het verzwaren van Uw lasten op alle mogelijke manieren. U kent ze wel inmiddels. En wees gerust, we gaan dit nog steviger aanpakken in het komende jaar. U kunt Uw portemonnee met al die vakjes wel inruilen voor een eenvoudig beursje waarin alleen maar kleingeld past.

Alles waarvan we U beroven krijgt een prima bestemming. Ten eerste gaat er een fors deel naar de projektontwikkelaars van de fascistische E.U., een instelling die al mijn waardering heeft. Dit ondanks het feit dat Nederland straks geen Nederland meer zal zijn en ik dus eigenlijk geen bazin meer kan heten. Maar maakt U zich geen zorgen over mij. Mijn dagsalaris van zo’n € 30.000, U leest het goed, is gegarandeerd door mijn hulpjes, de politici. Nee, niet van álle politici natuurlijk. Er zitten lastige dwarsliggers tussen, maar die krijgen we wel klein. Er worden voortdurend nieuwe campagnes ontwikkeld om ze in een kwaad daglicht te stellen en U, die toch een beetje dom bent, gaat daar gegarandeerd weer intrappen. In mijn geval geldt: Resultaten uit het verleden bieden volledige garantie voor de toekomst!

Ten tweede gaat Uw voormalig geld naar de banken die daarmee onder meer de miljoenenbonussen en afkoopsommen zowel als zwijggeldpremies betalen aan de falende bankdirecteuren die deze banken in de problemen brachten. Deze mensen gaan daarmee, en met wat zij eerder binnenhaalden, speculeren in de zogenaamde Hedgefunds, die in deze crisistijd prachtige resultaten scoren. Geld dat deze ‘funds’ uitleenden aan bijvoorbeeld Griekenland komt in een sneltreinvaartje positief op hun balansen terug. Hoe dan zult U zeggen? Wel, beste landgenoten, U doneert samen met andere domoren in Europa miljarden om deze Grieken te helpen. Nou ja, niet de bevolking natuurlijk, die heeft het al zo slecht als U het straks nog gaat krijgen. Nee, dat geld gaat naar onze corrupte griekse vrienden, die het dan aan de hedgefunds geven om hun onverantwoord hoge staatsschulden af te betalen. Begrijpt U nu waarom die mislukte bankdirecteuren zo graag hun van U gekregen geld in die funds beleggen? Vette winst wordt dat!

Dan verstrekken wij ook nog miljarden van Uw geld aan corrupte en soms hun eigen bevolking uitroeiende dictators. Die bevolkingen hadden toch al geen leven en zijn nooit wijzer geworden van Uw geld, maar die dictators én hun vriendjes dus wél. Ze hebben overigens ook westerse vriendjes: de wapenhandelaren en diverse soorten zogenaamde goedmensen. Die worden er ook rijk van, want die dictators hebben een boel wapens nodig om hun bevolkingen er onder te houden.
Ik zal U niet vermoeien met nog meer voorbeelden van waar het U ontroofde geld heen gaat. Misschien kunt U zelf wel een en ander bedenken.

Het gaat dus goed met mij en mijn vriendjes. Met U wat minder, maar ach, dat went wel. Wat heeft U nou aan een goede betaalbare gezondheidszorg? Wie maalt er nou om veiligheid? En om goede woningen voor de echte Nederlander? Denk eens aan Uw voorouders, die leefden in plaggenhutjes enzo. Nou dan? En al dat andere waarvoor Uw ouders en U zo hard werkten na de tweede wereldoorlog, raakt U dat óók kwijt? Ja hoor, wees maar niet bang. We hebben nog veel meer bedenksels in petto!

Niet klagen beste landgenoten, dat komt zo zeurderig over. Hoort U míj klagen? Néé toch? Neem daar een voorbeeld aan!

Gegroet door Uw onbezorgde Bovendaan Bea!

http://www.nrc.nl/nieuws/2011/02/19/kersttoespraak-beatrix-zwaar-gecensureerd-door-kabinet-rutte/