REGEERAKKOORD: WAT HET VOLK HIERVAN VINDT!

Onderstaand een paar reacties van het volk op het Regeerakkoord Rutte2.

Allereerst een samenvatting van de mees recente berichten.

Werkloosheid in Europa op recordhoogte
Het aantal werklozen in de Europese Unie heeft sinds de invoering van de euro een record bereikt. Dat blijkt uit cijfers van het Bureau van de Statistiek voor de Europese Unie (Eurostat), die woensdag gepubliceerd werden. Volgens deze cijfers waren er in september ongeveer 25 miljoen mannen en vrouwen zonder werk, van wie ongeveer 18,5 miljoen in het eurogebied”.

http://ejbron.wordpress.com/2012/11/04/werkloosheid-in-europa-op-recordhoogte/

RTL Nieuws is van plan maandag een kort geding aan te spannen tegen Algemene Zaken, het ministerie van premier Rutte, als dat niet alle stukken openbaar maakt over de omstreden koopkrachtgevolgen van de inkomensafhankelijke zorgpremie. Dat staat op de website van RTL Nieuws.

Elsevier:

Over vrijwel de hele linie gingen de onderhandelaars Rutte en Stef Blok en informateur Henk Kamp mee met de eisen van PvdA-leider Diederik Samsom – en ze kregen er nauwelijks iets voor terug. Behalve dan dat ze alle drie minister worden.

!n Amsterdam heeft de arrogante carrieresocialist en PvdA’er Asscher al uitgebreide persconferenties over zijn post als vicepremier gegeven.
Vicepremier en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher ziet naast de ‘heftige en nare’ maatregelen ‘veel moois‘ in het Regeerakkoord. Dat zei de voormalige Amsterdamse wethouder zaterdag op het ledencongres van zijn partij.

Stabiel is het kabinet ook al bij voorbaat niet, juist doordat Rutte op nagenoeg alle fronten de PvdA wenste te behagen. Er wordt niet alleen zwaar genivelleerd ten koste van de hardwerkende Nederlander, maar Samsom krijgt ook zijn extra windmolens, waarvoor heffingen worden verhoogd.

Onder het nieuwe kabinet doet Nederland, zoals de PvdA wilde en de VVD niet, ALSNOG mee aan een Europese heffing op financiële transacties waarvan de schadelijkheid vaststaat.

CDA-leider Sybrand van Haersma: zorgpremie is onbespreekbaar.

 

Reacties van het volk:

-Na 40 jaar VVD gestemd te hebben ben ik enorm op deze partij afgeknapt.

-Al mijn leven lang stem ik VVD. Nu schaam ik me er voor dat ik VVD heb gestemd

-Bedankt, VVD-stemmers! Jullie hebben de 12 miljard belastingverhoging van Rutte 1 goedgekeurd. Nu niet zeuren dat hij doorgaat op dezelfde weg.

-Gooi je huishoudboekje maar weg want op deze manier, pensioen, hypotheek en nu deze extreme zorgpremie, heeft dat soort financiële planning geen enkel nut meer.
Het gaat er nu om van dag tot dag te overleven.

-Op korte termijn zijn wel weer nieuwe verkiezingen te verwachten en dan is het voor Rutte en de VVD over en uit.
Maar niet nadat zijn coalitiegenoot PvdA Nederland weer een stukje richting een socialistisch arbeidersparadijs heeft gedrongen.
Waar klaplopers, praatjesmakers en nietsnutten gouden tijden beleven.
Waar de productieve burgers zich voor een prikkie halfdood werken.
En waar partijelites de vruchten van hun arbeid “herverdelen”.
Vooral richting Eigen Volkje, want dat gaat natuurlijk Eerst.

-Deze maatregelen leiden alleen maar tot een verdieping van de recessie, aangezien de binnenlandse consumptie zal instorten nu de middeninkomens zwaar moeten inleveren. De PVDA had het er altijd over dat de economie niet kapotbezuinigd moest worden, maar daar hoor je ze nu niet meer over (nu ze weer aan het hoofd van deze Maffia-organisatie zitten)
Voeg daaraan toe dat de kern-ministeries ook al in handen zijn van de PvdA.

-De VVD laat nu na de verkiezingen zijn ware gezicht zien. Op 12 september sloeg men elkaar lachend op knieen en schouders over de geslaagde strategie van mooie beloftes, een exclusief wedloopje tussen PvdA en VVD en het volledig ontwijken van EU-kritische vragen, waarvan een 3de partij zou kunnen profiteren. Afgekeken overigens van het ontwijken bij vorige verkiezingen van een immigratiedebat en ondersteund door onze bijna volledig linkse media.

-Zolang politici niet letterlijk worden bestraft voor wanbeleid tijdens hun regeerperiode zie ik het somber in voor de WERKENDE NL bevolking met de wet van de communicerende vaten van de PvdA nog steeds relevant.

-50-plusser: “als ik aan de beurt ben; het zal wel erg vol worden bij het Leger des Heils en druk onder bruggen en metro stations ’s nachts.
Wat zegt de heer Spekman (PvdA): we blijven rood ! Dit zijn een stelletje NEPfiguren”

-Ik heb een donkerbruin vermoeden dat het volgende aan de hand zou kunnen zijn:
Alle aandacht is doelbewust naar de zorgpremies toegetrokken. Er zijn dus expres foute, veel te hoge, bedragen het circuit ingestrooid. Straks blijkt dat het allemaal wel meevalt met die premies. Intussen zijn al die andere maatregelen niet opgemerkt en succesvol er doorheen gesleept. Die andere maatregelen zouden in een normale situatie wel veel kiezers hebben ontstemd, maar worden dan (iedereen is plotseling opgelucht door de meevallende premies) wel geaccepteerd.
Het zou gewoon een psychologisch spelletje kunnen zijn.

-Doordat de grote middenklasse nu de dupe wordt zal dit als een domino-effect door de hele keten van consumptie gaan. De faillissementen kunnen alleen maar schrikbarend toenemen. Iedereen houdt immers de hand op de knip.

-Gefeliciteerd heren Rutte en Samson met het uitdelen van de laatste nekschoten om ons land, onze burgers en onze economie met dubbele snelheid om zeep te helpen.

-Om de Euroutopie te bereiken gaat men letterlijk over lijken. De nationale culturen moeten daarvoor tot op het bot afgebroken worden en dat lukt alleen door werkelijk alles kapot te maken. Een van de weinige overheidsprojecten dat wel op schema ligt.

-Volledig juiste analyse. Rutte cs. gebruiken 41 zetels om een pvda programma uit te voeren. Kiezersbedrog van de bovenste orde. Na 32 jaar nooit meer VVD stemmen; binnen 47 dagen een compleet programma verkwanseld! Shame on You Mark Rutte. Je bent helaas een leugenaar gebleken.

– http://www.nu.nl/files/regeerakkoord.pdf
Wel héél goed lezen om te begrijpen dat Nederland inderdaad op deze manier nog verder af zal glijden.
Zomaar wat punten eruit om eens goed over na te denken wat die betekenen: 21, 55, 63, 84, 90, 93, 97, 99.

-Het zou me niet verbazen dat die nieuwe “Zorgbelasting” de Nederlandse bevolking aan gaat zetten tot massale protesten tegen ook andere misstanden die inkomens en welvaart van de werkende en gepensineerde Nederlanders fundamenteel aantasten. Ik denk dan aan het (m.n. lokale) subsidiebeleid, de miljarden kostende immigratie, de opeenstapeling van belastingen en er is meer. Men gaat het niet meer pikken!

-Straks zitten de wachtkamers vol met mensen met een uitkering en de modale mens kan de dokter niet meer betalen,goed gedaan mr Rutte.

Het verkiezingsprogramma van Geert Wilders en de PVV was volgens de berekening van het CPB op termijn het gunstigste. Mark Rutte zal er nog wel eens aan terugdenken, als-ie zwaar getafeld heeft..
Het vorige kabinet is geklapt op de absurde eisen en wangedrag van het CDA en de PVV kreeg de schuld. Rutte stond erbij en keek er naar. En nu dit teleurstellende onderhandelingsresultaat. De PVDA lacht in zijn vuistje.

-De geloofwaardigheid van Mark Rutte is nu definitief verdwenen. Ik twijfelde al stevig na het Kunduz akkoord, waar hij net zo makkelijk ons even een belastingverhoging in de mik duwde en opnieuw te laf was om het mes te zetten in de toch al heel lang veel te veel geld uitgevende overheid. Nu dit weer, weg met die man.

-Hoog tijd voor een kabinet dat referenda invoert, zodat we eindelijk eens echt kunnen meebeslissen over de Staat der Nederlanden en haar rechtmatige inwoners.

En de meest relevante en oplossingsgerichte reactie:
Wat was er mis met het oude stelsel, waarin mensen met een goed inkomen particulier verzekerd waren en mensen met minimuminkomen ziekenfonds.”