DE BEZUINIGINGSNOTA IS EEN TRILOGIE AAN HET WORDEN!

In september komen de nieuwe verkiezingen , maar of dit dan nog effect heeft, valt te betwijfelen . Ons (ongekozen) tijdelijke Kabinet neemt aan de lopende band beslissingen, die nauwelijks of geheel niet meer tegeruggedraaid kunnen worden! Dat deze besluiten ons miljarden gaan kosten kan iedereen met een gezond verstand wel raden! Het lijkt wel een race tegen de klok “Vóór september moet Nederland failliet gaan”

Hier een paar van de meest recente berichten:
Elsevier:

Meerderheid in Eerste Kamer steunt ESM-verdrag.
VVD, CDA, PvdA, GroenLinks en D66 in de Eerste Kamer steunen het permanente noodfonds voor de euro ESM. Het kabinet heeft daarmee een ruime meerderheid om het verdrag te ratificeren.

EU-president wil verplichte hervorming pensioenstelsels
Permanent voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy wil op de EU-top van 28 en 29 juni een plan presenteren waarin lidstaten van de Europese Unie (EU) worden verplicht hun pensioenen te hervormen. Het is opvallend dat het niet gaat om een vrijblijvend voorstel.

Rutte en Merkel zijn het eens over aanpak eurocrisis.
Duitse minister pleit voor invoering Europese regering.
De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble vindt dat de Europese Commissie moet worden omgevormd tot een Europese regering en dat lidstaten meer bevoegdheden moeten afdragen aan Europa.
Merkel pleit al enige tijd voor een politieke unie. Velen denken daarbij aan een Europese superstaat waarbij landen veel macht moeten overdragen aan Europa. Merkel zegt dat dit uiteindelijk onvermijdelijk is. Stap voor stap moet Europa toewerken naar een politieke unie.

Leiders grote vier Europa: 130 miljard investeren in groei
De eurolanden moeten gezamenlijk 130 miljard euro vrijmaken voor een pakket groeimaatregelen voor de eurozone. Dat hebben de leiders van de vier grootste economiën van Europa vrijdag afgesproken.

EU: Meer macht naar Brussel over begrotingen lidstaten.
Brussel moet meer zeggenschap krijgen over de Europese banken en de begrotingen van de zeventien eurolanden. Dat stelt de voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy voor tijdens de eurotop van 28 en 29 juni.

Nederlands risico door hulp aan Griekenland 30,7 miljard.
Door deelname aan de hulplannen voor Griekenland loopt Nederland in totaal 30,7 miljard euro risico. Alle EU-landen samen lopen het gevaar 552 miljard euro kwijt te zijn, mocht het Zuid-Europese land failliet gaan.

Europese Unie wil visumregels Turkije versoepelen.
De Europese Unie heeft Turkije aangeboden om de visumregels voor reizen naar de EU te versoepelen. Als tegenprestatie moeten de Turken beloven samen te werken met alle lidstaten.

Ook Cyprus doet beroep op Europees noodfonds!
Cyprus heeft maandag noodhulp bij de Europese Unie aangevraagd. Dat heeft de Cypriotische regering laten weten na een bijeenkomst van alle politieke leiders van het land.

Nederlands Nieuws

‘Stroom wordt onbetaalbaar voor lagere inkomens’
Stroom en gas worden in de toekomst mogelijk ontbetaalbaar voor de lagere inkomens in Nederland. Dat zegt de topman van energieleverancier RWE.

Eerst de energie fors omhopog en nu dit:
Waterbedrijven: Nederlands drinkwater steeds duurder!
Drinkwater in Nederland wordt steeds duurder. De stijgende zuiveringskosten worden doorberekend in de waterprijs. Daarvoor waarschuwt de koepel van waterbedrijven

Zorgmanagers blijven riante vertrekpremies ontvangen!
Vertrekkende zorgbestuurders ontvangen nog altijd forse premies. In totaal kregen dertien zorgbestuurders het afgelopen jaar 3,3 miljoen euro mee. De hoogte van de gouden handdruk daalde wel met een kwart.

Nederlanders willen uitkering stopzetten na fraude.
Ruim negen van de tien Nederlanders vinden dat een uitkering tijdelijk moet worden stopgezet als iemand daarmee verschillende keren heeft gefraudeerd. Zeven van de tien vinden het helemaal ontnemen van de uitkering een passende straf.
Hier zal, zoals gebruikelijk door de linkse bestuurders niet naar geluisterd worden!

Er wordt dit jaar een recordaantal faillissementen verwacht.
In het afgelopen half jaar zijn er bijna net zo veel bedrijven failliet gegaan als in dezelfde periode in 2009, het slechtste jaar tot nu toe.

Meeste verlieslijdende bedrijven keren bonussen uit!
De gemiddelde bonus bij verliesgevende bedrijven was 212.000 euro voor de bestuursvoorzitter en 147.000 euro voor een bestuurslid.

Nederland geeft Irak onder voorwaarden 5,5 miljoen euro voor de herintegratie van uitgeprocedeerde Iraakse asielzoekers die vanuit Nederland terugkeren naar hun land. Ook biedt ons land vijftig plaatsen aan hogescholen in Nederland aan voor Irakezen om eerst een studie te doen!

En de graaiende aasgieren blijven boven ons rondcirkelen!

 Image